Vi söker dig som vill utvecklas inom jobbcoachning i Jakobsberg!

Vi söker dig som vill utvecklas inom jobbcoachning i Jakobsberg!

Söker du ett utvecklande och samhällsviktigt jobb? Är du dessutom en självgående person som vill arbeta med coachning och karriärutveckling? Då är jobbet som Jobbcoach hos StudentConsulting något för dig!

Information om uppdraget:

Vi på StudentConsulting i Jakobsberg söker nu dig som vill arbeta som jobbcoach genom att hjälpa människor ut i arbete eller utbildning. Arbetet består främst av att coacha, vägleda och stötta arbetssökande ut i jobb eller studier, genom bland annat individuella samtal och workshops. Arbetet präglas av ett tydligt resultatfokus med målsättningen att hjälpa deltagaren ut i sysselsättning samt stötta och motivera under hela jobbsökningsprocessen. Arbetet innefattar även vissa administrativa och uppsökande arbetsuppgifter.

Arbetstiden är förlagd måndag till fredag, mellan kl. 08.00-17.00. Denna tjänst är ett vikariat på 1 år med chans till förlängning. Tjänsten ligger på 60-80%, eller enligt överenskommelse med rätt person. Då denna tjänst kräver vissa bestämda bemanningstider ser vi att arbetet sker på plats i våra kontor.

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du har lätt för att möta nya människor och situationer. Att vara självgående i sina processer, ta stort eget ansvar och god organiseringsförmåga är egenskaper vi anser viktiga för denna roll. Vi tror att du som uppskattar känslan av att hjälpa och stötta andra kommer att trivas väldigt bra i den här rollen, och vi tar för givet att du alltid är mån om att göra ett bra jobb. Erfarenhet av coachning och/eller rekrytering kommer att vara till stor hjälp i arbetet för din egen del, men är dock inget krav.

Detta söker vi:

KRAV för att vara aktuell för tjänsten:
- Uppfyller antingen alternativt 1 eller 2:

1.
- Har läst minst 180 högskolepoäng på Högskolenivå (120 poäng enligt tidigare system) inom: arbetsliv, organisation och personalarbete, studie- och yrkesvägledning, företagsekonomi, arbetslivspsykologi, beteendevetenskap, arbetsterapi eller inom ramen för socionomutbildningen, alternativt annat relevant område.
- SAMT minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid.

2.
- Har läst minst ett (1) års heltidsstudier på eftergymnasial nivå med godkänt resultat.
- SAMT minst tre (3) års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid i något eller
några av följande yrken eller arbetsuppgifter som nämns nedan:
- Arbetsledning med personalansvar.
- Rekrytering.
- Omställningsarbete för arbetssökande.
- Studie- och yrkesvägledning.
- Handläggning i personalfrågor (ej enbart personaladministration).
- Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor.
- Arbete med social- och grupp-psykologi.
- Karriärvägledning.

- Kan tillhandahålla intyg som visar på tidigare arbetslivserfarenhet och tidigare genomförda studier.
- Kan arbeta minst 16 timmar per vecka.
- Kan vara på plats fyra dagar i veckan á 4 timmar per dag i huvudsak på vårt kontor i Jakobsberg, men vid behov kunna bemanna våra kontor i Flemingsberg och Stockholm city.
- Talar mycket god svenska och engelska.
- Ytterligare kunskap inom ett till språk är meriterande.

Vad vi efterfrågar:
- Vi ser gärna att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
- Du bör ha god datorvana
- Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med coachning, mentorskap, vägledning och/eller rekrytering och bemanning, detta är dock inget krav.
- Som person är du noggrann, flexibel, kreativ och duktig i samtalet med andra människor. Du gillar ett högt tempo och trivs med att arbeta både självständigt och i team. Du är duktig på att inspirera och motivera andra, samt är hjälpsam och trygg i dig själv. Du värdesätter olikheter hos människor och har stor förståelse för den påverkan som olikheterna kan ge upphov till.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där flexibilitet, engagemang och samarbetsförmåga är av stor betydelse.

Låter det här som något för dig? Varmt välkommen in med din ansökan, intervjuer och urval sker löpande!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Utbildning & Personlig utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.studentconsulting.se/
Sista ansökningsdag 7 feb 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se