Business Controller till Strukton Rail

Business Controller till Strukton Rail

Som medarbetare på Strukton Rail har du ett viktigt arbete som gör stor nytta för samhället och bidrar till en hållbar framtid. Du blir delaktig i ett företag där vi inte bara arbetar på spår utan även med RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet - vår värdegrund som vi eftersträvar i allt vi tar oss an. Hos oss är du en del i en stor och väletablerad organisation med många stödfunktioner som gör att du kan fokusera på kärnan i ditt arbete. Du har med din kompetens frihet under ansvar och stora utvecklingsmöjligheter i och med våra många olika projekt runt om i Sverige.

Tillsammans utvecklar vi en hållbar järnväg för ett hållbart samhälle!

På Strukton är atmosfären varm och du kommer att arbeta tillsammans med hjälpsamma kollegor som bryr sig om varandra. Vi litar vi på våra medarbetare och ger möjlighet att påverka, utvecklas och ta ansvar. du får ta del av vår förmånsportal med allt ifrån rabatter på produkter och tjänster till friskvårdsbidrag och personlig pensionsrådgivning.

Din roll

Som Business Controller driver du ditt distrikts finansiella planering. Du ingår i Struktons Financefunktion om 16 personer och rapporterar till Controllerchefen. Din placering är på vårt trevliga kontor i Västberga. Hos oss kommer du att trivas om du gillar ett brett arbete med eget ansvar. Du som motiveras av att lösa problem, som kan planera och strukturera ditt arbete och som trivs i en föränderlig verksamhet, kom till oss! Strukton Rail är en decentraliserad organisation där det är lätt att ta kontakt och skapa relationer och samarbeten på olika nivåer, något som kommer att vara centralt i den här rollen. Hos oss finns stora möjligheter för en nyfiken och utvecklingsorienterad person att fördjupa sina kunskaper projektredovisning, ekonomistyrning och finansiellt ledarskap samt att lära sig mer om vår bransch om du inte redan kan det. Vi söker en kollega som vill bidra med sina kunskaper och sitt goda humör till vår arbetsgrupp!

Ansvarsområden:
  • Agera stöd till distriktschef och övrig projektledning
  • Analyser och kommunikation av resultat till distriktet
  • Delta i prognosarbete och uppföljning av projekt
  • Ta fram material och aktivt medverka på prognosgenomgångar med bolagsledning
  • Driva distriktets finansiella planering (budget, årsprognoser)
  • Säkerställa korrekt projektredovisning
  • Driva distriktets bokslutsarbete (sk controllerbokslut ej legalt bokslut -tillhör redovisningsavdelningen)
  • Delta i utvecklingsprojekt inom ekonomiområdet
  • Bidra till en god stämning och gott samarbetsklimat
Din bakgrund och person

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi och god problemlösningsförmåga samt kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av entreprenadverksamhet eller liknande och projektredovisning (successiv vinstavräkning, SVA, är inget krav men meriterande). Då du jobbar med många olika personer och kontaktytor behöver du kunna anpassa din kommunikation efter din motpart och vara lyhörd, transparent och tydlig.

Strukton Rail

Strukton Rail levererar infrastrukturlösningar för järnväg. Som Sveriges största privata järnvägsentreprenör bygger, driver och underhåller företaget spårsystem i Skandinavien. Strukton rustar även upp spåranläggningar, förser dem med kraftförsörjning och har digitala lösningar för besiktning, övervakning och annan teknologi för att underhålla spårsystem långsiktigt och proaktivt. Lösningarna bidrar till att järnvägen är ett hållbart transportsystem för klimat och samhälle. Strukton Rail ingår i en europeisk järnvägskoncern som, förutom i Skandinavien också är etablerad i Nederländerna, Belgien, Danmark, Italien samt i USA och Australien. I Sverige har företaget ca 950 medarbetare och omsätter drygt 2,6 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.strukton.se

Start: Enligt överenskommelse.

Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning.

Plats: Stockholm, placering på HK i Västberga. Möjlighet till hybridarbete.

Nyfiken på att veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar Strukton Rail med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta Matilda Zimdahl på matilda.zimdahl@eqonomy.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av EQonomy
Sista ansökningsdag 30 juni 2023 (149 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

EQonomy är ett affärsområde inom Wise Professionals av och för affärsnära ekonomer. Här finner man specialister på rekrytering och konsultuthyrning inom ekonomi och finans som tillsätter bland annat ekonomichefer, controllers eller redovisningsekonomer.