Hoppa till innehåll
Stockholm Vatten AB logotyp

Enhetschef Projekt & Utveckling till Stockholm Vatten och Avfall

Publiceringsdatum
13 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du en ledare med en stor passion för att coacha och leda andra? Vill du bidra i vår verksamhet som har en avgörande betydelse för en hållbar stad både nu och för kommande generationer? Då är rollen Enhetschef Projekt & Utveckling hos oss för dig!

Stockholm Vatten och Avfall är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag som varje dag tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör, både nu och för kommande generationer. Tillsammans arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Om rollen

Som Enhetschef för Projekt & Utveckling kommer du att ha ett övergripande ansvar för samt vara med att bygga upp Projekt & Utveckling från start. I enhetens uppdrag ingår bl.a. utvecklingsfrågor inom produktion och rening, avdelningens Vatten och Avlopps utredningar för anläggningar samt kravställning och medverkan för investeringsprojekt.

Du kommer att ha personalansvar, coacha och leda fyra sektionschefer för sektionerna; Utveckling, Utredning, Mottagning SFA samt Teknik och Mottagning Vattenverk. I ditt ansvar ingår ett övergripande budgetansvar för enheten och sektionerna samt för avdelningens investeringsportfölj som består av en drifts- samt investeringsbudget. Totalt består enheten av ca 40 medarbetare.

Du kommer att ingå i Vattens och Avlopps ledningsgrupp och rapportera till Avdelningschefen för Vatten och Avlopp. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Du väljer själv vilken anläggning hos oss du vill utgå ifrån och förväntas även vara på plats då och då på våra övriga anläggningar i Stockholm

Kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har:
  • Utbildning med inriktning mot teknisk infrastruktur eller mot stadsbyggnad, t.ex. civilingenjör eller högskoleingenjör, alternativt annan utbildning i kombination med relevant branscherfarenhet.
  • Erfarenhet av komplext budgetarbete.
  • Förståelse för komplexa verksamheter och verksamhetsstrategier.
  • Ett genuint stadsbyggnads- och teknikintresse samt förståelse av infrastruktur projekt.
  • Flerårig erfarenhet av att leda chefer.
  • Erfarenhet av utredningsverksamhet.
  • Meriterande med erfarenhet av projektering av vatten- och avloppsanläggningar samt erfarenhet att leda chefer som är nya i sin roll.
Personliga förmågor

Du kommer i din roll att ha breda kontaktytor internt och externt vilket ställer höga krav på att du är en god kommunikatör och bygger långsiktiga och förtroendeingivande relationer med ett coachande förhållningssätt. Du har ett tydligt resultatfokus samt förmåga att tänka strategiskt. Du tycker det är roligt att leda nya chefer samt stötta dem i att utveckla starka team. Du trivs i en miljö som i inledande fas handlar om att bygga upp en enhet med flera olika sektioner. Du vill, precis som oss, skapa en kultur av samarbete, lärande och transparens.

Om oss

För oss är medarbetarnas hälsa i fokus. Vi underlättar för dig att göra hälsosamma val och att kunna kombinera arbete, fritid och familj. Läs mer om oss på vår hemsida svoa.se/jobb.

Då vi är en arbetsgivare som värnar om och strävar efter en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och vår samhällsviktiga funktion, kommer du som slutkandidat att genomföra ett drogtest hos vår hälsopartner.

Ansökan

Känner du igen dig i beskrivningen och ser rollbeskrivningen ut att vara något för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan redan idag. Intervjuer sker löpande.

I den här rekryteringen samarbetar Stockholm Vatten och Avfall med We:source. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nina Boustedt, mobilnr: 0768-506405, nina.boustedt@we-source.se

Då du i din tjänst kommer att ha tillträde till våra vattenverk kommer även säkerhetsprövning och registerkontroll att genomföras i samband med anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande Jobb

Stockholm Vatten AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 april 2024 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,4 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar cirka 550 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.