Hoppa till innehåll
Stiftelsen Stockholm International School logotyp

Ekonomiansvarig till Stockholm International School

Publiceringsdatum
08 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Magnus Nilsson
Email
Telefon
Ansök nu
Har du en bred kompetens inom redovisning?
Är du en engagerad och kommunikativ person?
Trivs du med att arbeta i en inspirerande utbildningsmiljö?

Då kan du vara den ekonomiansvarige som Stockholm International School söker!

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren

SIS erbjuder en varm och omtänksam företagskultur. Det är en internationell miljö med många engagerade och kunniga kollegor. Du sitter centralt placerad på Johannesgatan i Stockholm, men kommer till viss del även att arbeta på Norra Latin. Du har stora möjligheter att arbeta självständigt och under eget ansvar. Det finns goda personalförmåner och möjlighet att arbeta hemifrån till viss del.

Beskrivning av tjänsten

I rollen som ekonomiansvarig kommer du att arbeta relativt självständigt. Du rapporterar till Business Manager som har övergripande ansvar för skolans ekonomi, administration, HR samt supportfunktioner. Du har nära samarbete med skolans Finance Officer vilken främst arbetar med redovisning, avstämningar, fakturering, skolpeng och kontakter med elevernas vårdnadshavare.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Månads- och årsbokslut
  • Redovisning, avstämning och periodiseringar
  • Skattedeklarationer och moms
  • Cash management
  • Uppföljning och resultatanalys
  • Övergripande ansvar för leverantörsfakturor
  • Stötta Business Manager med analys och budgetarbete
  • Förbättring/samordning av arbetsrutiner och processer
  • Systemadministratör för Ascendo och Visma.net
  • Årsredovisning enligt K3
Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann med detaljer. Du är resultatinriktad och engagerad och har ett driv och engagemang till att förändra och förbättra. Du trivs i en självständig roll där du till stor del själv styr ditt arbete och är öppen för nya utmaningar och ansvarsområden. Vidare är du kommunikativ och en lagspelare som värdesätter ett gott samarbete.

Rollen är utåtriktad och innebär även kontakter med lärare gällande fakturahantering mm. Det är viktigt att du är serviceinriktad och trivs i en miljö med barn och unga människor omkring dig.

Erfarenhet och profil

Vi söker dig som har goda kunskaper i kvalificerat redovisningsarbete och erfarenhet från en liknande befattning. Du har en relevant högskoleexamen inom ekonomi. Du uttrycker dig obehindrat på engelska och svenska i tal och skrift. Du har en god systemvana och är duktig användare av Excel/Google Suite. SIS arbetar med Visma.net som affärssystem och Ascendo som fakturahanteringssystem.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Stockholm International School med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733-84 20 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Stiftelsen Stockholm International School logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 dec. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Stockholm International School (SIS) är en internationell skola som primärt tillhandahåller undervisning till elever som vistas tillfälligt i Sverige. Utbildningens innehåll och kvalitet garanteras av International Baccalaureate, IB., och undervisningen sker på engelska. Skolan ligger centralt i Stockholm och verksamheten bedrivs på Johannesgatan (EY3 till Åk 5) samt på Norra Latin (åk 6-12). SIS omsätter ca 200 MSEK och har cirka 200 anställda.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Fler jobb från samma arbetsgivare