Hoppa till innehåll
Ansök nu
Är du proaktiv, lösningsorienterad med en stor känsla för detaljer? Då kan det här vara rollen för dig.
Statkraft är Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Här erbjuds en verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.

Om rollen
Vi söker en senior tillståndsspecialist till vårt utvecklingsteam som är en del av utvecklingsenheten inom affärsområde Norden. Teamet är nyetablerat och kommer att ge stöd till förnybara projekt i tidiga skeden med expertis inom utvalda kritiska områden för vattenkraft, landbaserad vind- och solprojektutveckling.

Detta är en fantastisk möjlighet att ta en central roll i ett spännande förnyelsebart företag med en hög tillväxtstrategi. Arbetsuppgifterna kommer att variera men i huvudsak bestå av:
 
  • Agera som expert på licens- och tillståndsprocess för vind- och solprojekt i Sverige och stödja projektutvecklarna i nya och pågående projekt
  • Hantera tillstånds- och tillståndsprocesserna: Samordna MKB- och samrådsprocesser samt upprätta tillstånds- och tillståndsansökningar för vind- och solprojekt i Sverige
  • Säkerställa att projekten framgångsrikt når alla rättigheter att bygga (medgivanden, tillstånd, nätanslutning, markrättigheter och andra tredjepartsavtal etc.).
  • Säkerställa efterlevnad av föreskrifter och krav med höga miljö- och HSE-standarder
  • Stödja M&A och due diligence processer
  • Samarbeta med Statkrafts svenska organisation kring vattenkraft

Vem söker vi?
Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande inom teknik, naturvetenskap eller miljö.
Vi vill att du har gedigen kunskap inom regulatoriska tillståndsprocesser och att du arbetat 5-10 år inom liknande område. Du har också erfarenhet av att arbeta med tillståndsprocessen och alla utvecklingsstadier av vind- och/eller solkraft på land.

För att passa i rollen bör du vara proaktiv och lösningsorienterad med en stor känsla för detaljer. Du har ett aktivt driv framåt, gillar utveckling, förändring och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Om Statkraft  
Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme. Statkraft är ett globalt företag inom energihandel. Statkraft har 5000 anställda i 20 länder.

Statkraft erbjuder
  • Professionell och personlig utveckling inom en koncern i internationell tillväxt
  • En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande
  • En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund
  • Konkurrenskraftiga villkor

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Statkraft med OnePartnerGroup Stockholm.
Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse och du kommer att ha din arbetsplats på Sveavägen 9 i Stockholm eller på något av Statkrafts andra kontor. Arbetstiderna är i huvudsak 08:00-17:00 och Statkraft erbjuder en flexibel arbetsplats där distansarbete är en självklarhet vid behov.
Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Christina Stenbeck på christina.stenbeck@onepartnergroup.se eller Josefine Blomkvist på josefine.blomkvist@onepartnergroup.se

Vänta inte med att skicka in din ansökan då vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningarna via mail.
Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester för att vi ska kunna göra den bästa matchningen av kandidater.
On du blir vår slutkandidat så kommer vi att göra en säkerhetsprövning på dig.

Varmt välkommen med din ansökan!
 
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare