Är du analytisk, strukturerad och en resultatinriktad lagspelare så kan det här vara rollen för dig. Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme. Statkraft är ett globalt företag inom energihandel. Statkraft har 5000 anställda i 20 länder. Vår vision är att vi förnyar världen med ren energi.

Din roll
I rollen som Controller kommer du tillhöra ett team som består av fyra Controllers som arbetar både självständigt och tillsammans kring gruppens arbetsuppgifter. Som Controller kommer du ha ansvar för en eller flera avdelningars controllerstöd och du ser till så att de fungerar optimalt.

Dagarna kommer att variera men i huvudsak bestå av följande arbetsuppgifter:
 
 • Arbeta med bokslut och rapportering
 • Utbilda chefer och andra användare i ekonomiadministrativa stödsystem
 • Vara ett stöd till verksamheten avseende ekonomiadministrativa processer
 • Göra analyser och utredningar
 • Driva förändrings-/förbättringsarbeten tillsammans med verksamheten
 • Superuser i SAP Analytic Clouds
 • Leda och utveckla processer
 • Utbilda och följa upp att processerna fungerar
 • Viss fakturering

Din profil  
Vi söker dig som har minst fem års relevant yrkeserfarenhet och en avslutad högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från företag med många transaktioner. Exempelvis energibranschen, läkemedelsbranschen eller liknande.

Du har din kärnkompetens inom controllerområdet men du har mycket god förståelse för redovisning, analys och bokslut i en större organisation. För att passa i rollen bör du vara en analytisk, strukturerad och resultatinriktad lagspelare. Du har förmågan att få siffror att bli intressant information och du kan snabbt identifiera eventuella fel och pedagogiskt beskriva/illustrera viktiga delar. Du har ett strukturerat arbetssätt och strävar alltid efter ”rätt från början”. Du hittar balansen mellan noggrannhet och resultat och du har ett aktivt driv framåt, gillar utveckling, förändring och du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter.

Vi ser att du har mycket goda kunskaper i Excel samt övriga Microsoft Office program. Du har gedigen erfarenhet av att arbeta i ett eller flera affärssystem och helst erfarenhet av SAP. Det viktiga är att du vet hur databaser fungerar och att du är duktig på att hantera stora datamängder. Du driver verksamheten mot framtidens digitala lösningar. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Statkraft erbjuder
 • Professionell och personlig utveckling inom en koncern i internationell tillväxt
 • En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande
 • En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund
 • Konkurrenskraftiga villkor

Kontaktpersoner Statkraft
 • Anna Rungård VP Finance 073-079 84 56

Kontaktpersoner fackliga representanter
 • Akademikerföreningen Kjell Stenklyft 076-768 20 42
 • Unionen Roger Holmqvist 070-316 12 29
 • Ledarna Anders Sjödin 076-768 20 44

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Statkraft med OnePartnerGroup Stockholm. Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse och du kommer att ha din arbetsplats på Sveavägen 9 i Stockholm alternativt i Sollefteå. Statkraft erbjuder en flexibel arbetsplats med viss möjlighet till distansarbete. Resor förekommer då verksamheten är spridd med större kontor i Sollefteå, Östersund, Laholm och Örnsköldsvik.

Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Christina Stenbeck på christina.stenbeck@onepartnergroup.se eller Josefine Blomkvist på josefine.blomkvist@onepartnergroup.se

Vänta inte med att skicka in din ansökan då vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningarna via mail.

Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester för att vi ska kunna göra den bästa matchningen av kandidater. Om du blir vår slutkandidat så kommer en säkerhetsprövning ske innan anställning..

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.statkraft.se
Sista ansökningsdag 11 apr 2023 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se