Hoppa till innehåll
SRV logotyp

Chef Ekonomi, IT & Inköp till SRV Återvinning AB

Ansök nu

Drivs du av att jobba med förändringsarbete och digitalisering och tycker att det skulle vara spännande att ta över stafettpinnen från tidigare chef som gått över till en annan roll inom bolaget? Här kommer du i din roll som Ekonomichef med ansvar för även IT och inköp, spela en viktig nyckelroll i ett bolag med verksamhet där det krävs ständig anpassning och utveckling utifrån kundens och omvärldens utvecklade miljömål.

I rollen som Ekonomichef kommer du ha chefsansvaret för avdelningen Ekonomi, IT & Inköp som idag består av totalt 15 medarbetare med olika ansvarsområden inom de tre olika funktionerna. I ditt uppdrag ligger det bland annat att leda avdelningen strategiskt, taktiskt och operativt utifrån SRV:s affärsplan. Du kommer dessutom ansvara för att ta avdelningen genom den fortsatta förändringsresa som SRV behöver göra både kulturmässigt, med system, kompetens och daglig verksamhetsnära och professionell leverans. Din närmsta chef är VD på bolaget och i denna roll kommer du ingå i SRV:s företagsledning. Kontoret är beläget i Huddinge och här erbjuds flextider och hybridlösning.

Några av dina arbetsuppgifter:
* Upprätta verksamhetsplan och aktiviteter för de olika funktionerna inom staben.
* Upprätta en budget/investeringsplan för staben enligt gällande strategi- och affärsplan.
* Verka och samarbeta med externa kontakter bland annat samarbetspartners, nätverk i branschen och ekonomichefer i ägarkommunerna.
* Fortsätta utveckla funktionen Ekonomi, IT & Inköp
* Säkerställa och förvalta systemstöd för hela organisationen enligt uppdrag från VD
* Ansvara för fortsatt utveckling av rutiner och processer

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har akademisk examen i ekonomi eller motsvarande. Vi tror att du har minst 7-10 år erfarenhet av en senior roll som ekonomichef och gärna från ett par olika branscher. Att du även tidigare arbetat med strategiska utvecklingsfrågor och uppföljning ser vi som en grundförutsättning för att bli lyckosam i rollen. Meriterande är om du arbetat med att leda verksamhet inom IT och inköp samt om du även tidigare drivit förändringsarbete.

Personliga egenskaper:
I denna roll kommer det ställas höga krav på din problemlösningsförmåga samt din förmåga till analys. Organisationen har genomgått stora förändringar under de senaste åren vilket är ett arbete som behöver tas vidare och byggas på. Detta förutsätter att du kan jobba systematiskt och framöverallt tycker det är roligt att driva förändringsarbeten. För att bli lyckosam i rollen behöver du vara en lugn och metodisk lagspelare som tycker om att bygga relationer för goda samarbeten framåt.

Placeringsort: Huddinge

Om SRV Återvinning AB
SRV återvinning är ett aktiebolag (556053-7515) ägt av fem kommuner på Södertörn: Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn och Salem. Kommunerna har gett SRV i uppdrag att sköta insamling och hantering av hushållsavfall och returpapper och finansieras via avfallstaxan, som fastställs av kommunfullmäktige i respektive kommun. Det hushållsavfall som genereras hos företagen ingår också i det kommunala ansvaret.

Vi är idag 262 anställda, till exempel chaufförer, renhållningsarbetare, maskinförare, miljötekniker, miljöarbetare, transportledare, ekonomer, kundrådgivare, marknadsspecialister och ingenjörer. 2021 tog vi emot 323 724 ton avfall och omsatte 570 mkr. SRV hämtar avfall från 151 495 hushåll och 5 600 företags- och verksamhetskunder - allt från små och stora företag till bostadsrättsföreningar, förskolor och organisationer. SRV återvinning har en stor återvinningsanläggning vid Gladö Kvarn i Huddinge. Anläggningen är den till ytan största i Sverige. Mer information om SRV återvinning AB finns på www.srvatervinning.se

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
19 juni 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare