IT-projektledare

IT-projektledare

Har du intresse och naturlig fallenhet för att leda och samordna projekt? Är du i början/mitten av din karriär och vill utvecklas till en ännu starkare projektledare? Till det familjeägda Spendrups söker vi nu en nyfiken och kunskapstörstig projektledare som vill bidra till utveckling och förbättring av verksamhetens IT-stöd. Du blir en del av en gemenskap där kunskapsutbyte, teamwork och ständiga förbättringar är en självklarhet och nyckel till framgång.

Om tjänsten

Spendrups befinner sig i ett spännande skede i digitaliseringen av verksamheten. De har under ett antal år genomfört ett flertal utvecklingsprojekt för att bland annat effektivisera sin produktion, logistik och försäljning och avser fortsätta utvecklingen mot ökad effektivitet och konkurrenskraft. Det innebär att du kommer att få vara delaktig i många spännande utvecklings- och förbättringsprojekt framöver vilket kommer stärka dina kunskaper och dig som projektledare.

IT-verksamhetens uppdrag är att upprätthålla välfungerande IT-system och applikationsunderhåll för koncernens olika verksamheter så som sälj, marknad, logistik, produktion och administration. I en prestigelös företagskultur och ett stabilt team blir du del av ett samarbetsvilligt, engagerat och öppet gäng där inkludering, teamkänsla och utbyte av kunskaper och idéer är avgörande faktorer.

Som projektledare har du en betydande roll för Spendrups ständiga förbättringar och utvecklingsprojekt där du kommer ha en varierad roll som huvudprojektledare och i vissa initiativ som projektmedlem. Du får driva och delta i förbättringsinitiativ från idé till specifikation, utveckling och implementering. Detta i ett nära samarbete med både verksamhet, IT och leverantörer. 

I rollen kommer du att:
 • Driva och delta i utvecklingsprojekt i nära samarbete med IT, verksamhet och leverantörer
 • Arbeta med ständiga förbättringar och förädla de lösningar som Spendrups redan har
 • Ta fram kravspecifikationer/lösningsförslag samt beskriva affärslogik
 • Delta i upphandling och införande av IT-system och tjänster
 • Styra, leda och coacha projektmedlemmar
 • Verka i nära samarbete med verksamheten för att uppnå mål, tidplan och budget
 • Samordna interna och externa resurser

 I rollen ingår det även att analysera och värdera nyttan av nya IT-funktioner och/eller processer. Du arbetar med att ta fram rekommendationer till ”rätt nivå av IT-stöd”, det vill säga att Spendrups når affärsnytta med nya funktioner.

Rollen kommer vara stationerad på huvudkontoret i Stockholm alternativt i Grängesberg. Resor till övriga verksamma orter förekommer. En hybridlösning erbjuds där du har möjlighet att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan om så önskas.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som:
 
 • Har erfarenhet från en ledande koordinerande roll som exempelvis projektledare, Scrum - Master/ledare eller likvärdigt
 • Har ett brett tekniskt intresse av såväl arkitektur, system, applikationer och olika verktyg/tekniker
 • Har förmåga att sätta sig in i verksamhetens detaljer och översätta önskemål till lösningar
 • Har en vilja att dela med dig av dina kunskaper och vara lyhörd till andras
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är öppensinnad, kommunikativ och affärsmässig. För att lyckas i rollen har du en fallenhet för att coacha och leda andra och du trivs att arbeta tillsammans i team. Du är en prestigelös, lyhörd och kommunikativ relationsskapare som har lätt för att dela med dig av dina kunskaper, fånga upp idéer och behov från verksamheten samt skapa ett förtroende hos andra. Då du kommer att ställas inför många val och arbeta med en stor variation av projekt, är det viktigt att du är flexibel, har en god prioriteringsförmåga och är strukturerad i ditt angreppssätt. Spendrups verkar i en snabbrörlig och föränderlig bransch vilket vi hoppas är en miljö du motiveras av.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Spendrups med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Jessica Bauer på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: project management, projektledning, project manager, projektledare, IT,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.spendrups.se/
Sista ansökningsdag 13 mars 2023 (34 dagar kvar)