Erfaren IT-Projektledare, ERP

Erfaren IT-Projektledare, ERP

Har du ett genuint intresse och erfarenhet av att leda och driva framgångsrika ERP-projekt? Trivs du i en öppen, positiv och prestigelös miljö? Spendrups erbjuder dig en spännande och viktig roll där du får möjlighet att leda Spendrups ERP-lyft som i dagsläget är ett av bolagets prioriterade förändringsprojekt inom IT.

Om tjänsten

Spendrups befinner sig i ett spännande skede i digitaliseringen av verksamheten. De har under ett antal år genomfört ett flertal utvecklingsprojekt för att bland annat effektivisera sin produktion, logistik och försäljning och avser fortsätta utvecklingen mot ökad effektivitet och konkurrenskraft. Deras nästa steg är nu att uppgradera deras nuvarande ERP system från OnPrem till en molnlösning. Detta med målbilden att effektivisera, automatisera och stötta verksamheten på mest optimala sätt. Du ges nu den stora möjligheten att driva detta viktiga projekt från ett IT-perspektiv, där du kommer ha en avgörande roll i att skapa ett lyckat resultat. Detta innefattas av att genomföra en förstudie, kravställning, delta i upphandling av systemleverantör samt leda hela implementationsfasen där du coachar projektmedlemmar och samordnar alla delar i projektet.

Utöver det viktiga arbetet med att leda deras ERP system till en ny nivå, är du tillsammans med kollegor ansvarig för att utveckla och förbättra generella IT-stöd för hela verksamheten. Då Spendrups arbetar mycket med ständiga förbättringar förväntas du bidra och dela med dig av dina kunskaper och idéer för att bolaget ska fortsätta att utvecklas nu och i framtiden.

Som projektledare kommer du bland annat att:
 • Ansvara för att leda och samordna deras ERP-uppgradering
 • Ansvara för hela projektlivscykeln
 • Ta fram kravspecifikationer/lösningsförslag samt beskriva affärslogik
 • Delta i upphandling och införande av IT-system och tjänster
 • Styra, leda och coacha projektmedlemmar
 • Verka i nära samarbete med verksamheten för att uppnå mål, tidplan och budget
 • Samordna interna och externa resurser
 • På sikt även driva andra projekt och ständiga förbättringar i nära samarbete med IT och verksamhet
Rollen kan vara stationerad på huvudkontoret i Stockholm alternativt i Grängesberg. Resor till övriga verksamma orter förekommer.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som:
 • Är en trygg och erfaren projektledare med erfarenhet från ett projekts hela livscykel; det vill säga förstudie, kravinsamling, upphandling, testning, implementering, överlämning till förvaltning samt utbildning av slutanvändare
 • Har en god erfarenhet av att leda ERP-implementationsprojekt och systemuppgraderingar
 • Har erfarenhet av upphandling och kontakt med underleverantörer
 • Har förmåga att sätta sig in i verksamhetens detaljer och översätta önskemål till lösningar
 • Har ett brett tekniskt kunnande och intresse av såväl arkitektur, ERP, CRM, ekonomisystem samt rapporteringsverktyg
Då Spendrup har M3 som affärssystem är det en stor fördel om du tar med dig denna erfarenhet och kunskap med dig in rollen, men det är inte ett krav. Det är även ett plus om du har allmän databasförståelse, (gärna i SQL), allmänna kunskaper med förmåga att lära sig affärslogik i allmänhet samt förståelse för verksamhetens processer.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är affärsmässig, strategisk och resultatorienterad. För att lyckas i rollen är du en naturlig ledare med ett coachande förhållningssätt som har förmågan att stötta, motivera och inspirera dina kollegor. Du är en prestigelös, lyhörd och kommunikativ relationsskapare som har lätt för att dela med dig av dina kunskaper, fånga upp idéer och behov från verksamheten samt skapa ett förtroende hos andra. Då du kommer att ställas inför många val ser vi även att du har god prioriteringsförmåga och är strukturerad i ditt angreppssätt. Spendrups verkar i en snabbrörlig och föränderlig bransch varför flexibilitet och samarbetsförmåga är något de värdesätter högt.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Spendrups med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Jessica Bauer på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: project management, projektledning, project manager, projektledare, supply chain, IT, M3, ERP, CRM
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.spendrups.se/
Sista ansökningsdag 13 mars 2023 (44 dagar kvar)