Applikationsspecialist

Applikationsspecialist

Har du ett brett tekniskt intresse och en god systemkunskap?  Är du i början/mitten av din karriär och vill utvecklas till en framgångsrik Applikationsspecialist?

Till det familjeägda Spendrups söker vi en Applikationsspecialist som vill bidra till utveckling och förbättring av verksamhetens kärnapplikationer. Du blir en del av en gemenskap där kunskapsutbyte, teamwork och ständiga förbättringar är en självklarhet och nyckel till framgång.

Om tjänsten

Spendrups befinner sig i ett spännande skede i digitaliseringen av verksamheten. För att kunna möta verksamhetens behov i en snabbrörlig bransch utökar Spendrups sin IT- verksamhet med ännu en applikationsspecialist.

Som Applikationsspecialist arbetar du i ett sammansvetsat team bestående av ett flertal kollegor i likvärdig roll. Rollen arbetar brett där du och dina kollegor ansvarar för Spendrups kärnapplikationer bestående av bland annat ERP system, säljsystem samt system inom E-handel. Du stöttar och supporterar verksamheten med utredningar och lösningsförslag för de olika applikationerna; allt från funktionalitet som slutanvändarna möter, till förståelse för hur arkitekturen och tabellstrukturer är uppbyggda. I arbetet ingår även supportärenden så som felsökning och läsa felloggar.

Spendrups rustar just nu inför kommande uppgradering av deras ERP system där du kommer bli en naturlig projektmedlem i hur de säkerställer befintlig funktion samt bejakar nya funktioner som underlättar för slutanvändarna. I en prestigelös företagskultur och ett stabilt team blir du del av ett samarbetsvilligt, engagerat och öppet gäng där inkludering, teamkänsla och utbyte av kunskaper och idéer är avgörande faktorer.

Du erbjuds en god introduktion för att få rätt förutsättningar att lyckas väl i din nya roll.

I rollen kommer du bland annat att:
 • Förädla samt optimera hur systemen är uppsatta samt hur de integrerar med varandra och med kringliggande processer
 • Arbeta med parametersättning, analys och säkerställande att nya funktioner har rätt kvalitet innan de produktionssätts, detta som led i Spendrups ständiga förbättringar
 • Rådge och supportera verksamheten/agera Third Line support
 • Samla in, dokumentera och sprida kunskap inom IT och till övriga verksamheten
 • Delta och förbereda objektmöten
 • Hålla i utbildningar för Super Users
 • Verifiera valideringar, prestandatester och integrationstester som utförs av IT
 • Utforma och uppdatera företagets FAQ
Vi tror att du på sikt kommer att utvecklas till att bli samarbetspartnern mellan verksamhet och Spendrups IT leverantörer, inklusive IT utveckling.

Rollen kommer vara stationerad på huvudkontoret i Stockholm alternativt i Grängesberg.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som har:
 • Minst ett par års erfarenhet som objekt-, alternativt applikationsspecialist eller likvärdig systemrelaterad roll
 • God förståelse för hur affärssystem kan nyttjas och anpassas i en hel verksamhet
 • Förmågan att översätta användarens/beställarens behov mot IT
 • Erfarenhet av att agera systemstöd som supporterar verksamheten
 • Goda kunskaper i databaser och SQL ur ett informationsperspektiv
 • Erfarenhet av att skapa egna rapporter, uttag av data
 • Ett stort tekniskt intresse och god systemförståelse
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap av M3 men det är inte ett krav.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är nyfiken, lyhörd och lösningsorienterad. Som person delar du gärna med dig av dina kunskaper till andra och du är öppen för nya insikter och lärdomar. För att lyckas i rollen har du ett strukturerat och logiskt tänkesätt, en förmåga att sätta dig in i nya frågeställningar samt prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Du motiveras av att finna förbättringar som underlättar för verksamheten och du trivs i en supporterande roll där du genom din pedagogiska förmåga anpassar din kommunikation utifrån motpartens kunskapsnivå. Spendrups verkar i en snabbrörlig och föränderlig bransch vilket vi hoppas är en miljö du motiveras av.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Spendrups med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Jessica Bauer på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: applikation, applikationsspecialist, objektspecialist, systemspecialist, systemadministratör, systemansvarig, support, thirdline,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.spendrups.se/
Sista ansökningsdag 13 mars 2023 (45 dagar kvar)