Hoppa till innehåll
Specialfastigheter Sverige AB logotyp

Drifttekniker till Sveriges säkraste fastigheter

Ansök nu
Hos oss blir du en del av Sveriges ledande fastighetsbolag när det gäller säkerhetsfastigheter. Flera av våra kunder bedriver verksamhet som är av betydelse för vårt lands säkerhet, vilket ställer speciella krav både på lokalerna och på oss. Just nu befinner vi oss i en kraftig tillväxtfas och vår projektvolym är större än någonsin tidigare - därför behöver vi bli fler! Välkommen till Specialfastigheter!Specialfastigheter är inget vanligt fastighetsbolag, eftersom säkerhetsfastigheter inte är några vanliga fastigheter. Vi äger, förvaltar och utvecklar många av landets säkraste fastigheter. Bland annat kriminalvårdsanstalter, försvarshögkvarter, domstolar och polisfastigheter.

Som drifttekniker hos oss är du en central del av vår verksamhet eftersom du har möjligheten att underlätta våra kunders vardag. Du är Specialfastigheters ansikte utåt och har daglig kontakt med våra kunder.

I denna roll har du ansvar för den dagliga tillsynen och driften av våra fastigheter i centrala Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:
 • Felavhjälpande underhåll
 • Utföra och följa upp driftoptimerande åtgärder
 • Mindre planerat underhåll och hyresgästanpassningar
 • Systematiskt brandskyddsarbete (SBA)
 • Uppföljning, analys och sammanställning kring media, myndighetskrav och besiktningar
 • Löpande kontakt med kundens driftpersonal, kollegor och entreprenörer
 • Delta i arbetet med din enhets budget och affärsplan tillsammans med din chef.
En av våra drifttekniker berättar vad som är det bästa med detta jobb:

"Det är nog att jag kan planera mina dagar till stor del själv. Spöregnar det gör man inte en takrondering! Sen uppskattar jag samarbetet med kundens driftpersonal, och när jag och kollegor gör gemensamma arbeten på mina eller deras fastigheter."

Om dig

Vi söker dig som är utbildad drifttekniker eller har arbetslivserfarenhet som bedöms relevant för tjänsten. Du kan till exempel ha erfarenhet som drifttekniker, rörmokare, elektriker, ventilationsmontör eller med styr och regler. För att lyckas i denna roll är du ansvarstagande, flexibel och lyhörd. Du har lätt för att samarbeta samt har god problemlösningsförmåga.

För den här tjänsten behöver du även ha:
 • B-körkort
 • Generell kunskap och förståelse kring fastighetstekniska system
 • Goda IT-kunskaper
 • Förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
 • Det är meriterande om du har goda kunskaper kring styr och reglersystem i fastigheter.
Placering

Centrala Stockholm

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 15 oktober. Urval sker löpande så sök gärna idag!
Vi genomför en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Thony Eriksson, 010-788 62 37
Unionen, Patrik Svensson, 010-788 63 42
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Ledarna, Fredrik Persson, tel 010-788 62 28

Specialfastigheter är ett statligt ägt företag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav - framför allt på säkerhet och hållbarhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 38 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 220 medarbetare.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 okt. 2023 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi värdesätter våra medarbetares kompetens och hos oss erbjuds du varierande arbetsuppgifter, spännande utmaningar och ständig utveckling. Gemenskap och engagemang är det som hela tiden för oss framåt.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare