Hoppa till innehåll
Solkompaniet logotyp

Serviceledare

Publiceringsdatum
12 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Välkommen till Solkompaniet - Sveriges marknadsledare för storskalig solkraft. I 10 år har vi drivit branschen framåt och ändå har vi bara börjat. Vi hjälper företag, fastighetsägare, investerare och markägare i Sverige att nå hållbarhetsmål och öka intäkter genom solceller, energilager och balanstjänster. Vi är en helhetsleverantör som hjälper våra kunder hela vägen; från planering och konsultation till installation och service.Kort om rollen

Nu söker vi en Serviceledare som delar vårt hjärta för solkraft och vill arbeta med våra service- och eftermarkandsprojekt. Du rapporterar direkt till affärsområdeschefen för service och teamet består idag av strax under 10 personer där du kommer ha nära samarbete med bl.a. servicetekniker där ni tillsammans kommer se till att arbetet effektiviseras och utförs i tid. Du kommer även erbjudas en utvecklande roll då du kommer få en stor insikt i samtliga delar och olika typer av anläggningar som vi arbetar med på Solkompaniet, ex. både på fastighet samt parker.

Rollen som serviceledare är central i vår verksamhet då du planerar, förbereder och följer upp våra serviceåtaganden i den region du är ansvarig. Rollen är varierad och utvecklande och uppdragen skiljer sig brett beroende på anläggningstypen (park eller fastighet). I rollen ingår kundkontakt och rapportering vilket betyder att du behöver kunna utrycka dig väl i både tal och skrift. Teamet arbetar tätt tillsammans i en inkluderande atmosfär.

Dina främsta arbetsuppgifter och ansvarsområden:
 • Agera kundsupport och vara första kontaktpunkt för befintliga kunder.
 • Planera och förbereda servicebesök, besiktningar och åtgärder i din region.
 • Följa upp besöken samt planera eventuella följdåtgärder med våra serviceelektriker.
 • Dokumentera serviceåtgärder samt leverera servicerapporter.
 • Granska projektöverlämningar från andra avdelningar.
 • Arbeta med effektivisering och förberedelse av serviceteknikers arbete.
 • Utföra kundbesök samt delta i garantibesiktningar


Vi söker dig som

Vi letar efter dig som trivs i en kommunikativ roll och som är kundorienterad. För att trivas i rollen tror vi även att har ett tekniskt intresse och är lösningsorienterad. Vi tror att du kan ha olika erfarenheter, antingen från en serviceavdelning eller som projektledare, montör och erfarenhet från både bygg eller energi, men vi upplever att den gemensamma nämnaren är att du har ett genuint intresse för solel och branschens framtid.

Utöver detta tänker vi att du har vana eller har lätt för att arbeta med digitala verktyg, ärendehanteringssystem, affärssystem samt andra vanliga Microsoft verktyg.

Vi tror även att du har:
 • Har en god datorvana och erfarenhet av affärssystem som t.ex. Netsuite, Next service eller liknande verktyg
 • Mycket goda kunskaper i Svenska i både tal och skrift
 • Erfarenhet av en serviceorienterad eller/och projektledarroll
 • Ett genuint tekniskt intresse
 • Grundläggande el kunskaper eller mkt god el förståelse
Det anses meriterande om du även har:
 • Meriterande om du har tidigare erfarenhet från energibranschen.
 • Har arbetat med entreprenader ABT06
 • Har en el- eller automationsbakgrund
Som en del av samtliga rekryteringar hos oss på Solkompaniet så kommer vi även att genomföra en bakgrundskontroll samt referenstagning i slutet av processen.Vad vi erbjuder dig

Solelbranschen växer i rekordfart och vår koncerns bredd och erfarenhet ger oss en unik position på marknaden. Under Solkompaniets tak ryms installation av storskalig solkraft på tak och mark, grossist, service och utbildning. Det innebär otaliga synergieffekter för vår affär och stora utvecklingsmöjligheter för dig. Vi har höga ambitioner för vår väg framåt och vill att våra medarbetare växer i samma takt som bolaget.Mer om oss

Solkompaniet är en av Sveriges ledande aktörer inom storskalig solkraft. Vi utvecklar, bygger och förvaltar solparker på mark och tak för markägare, fastighetsägare och företag som vill öka avkastningen på sina investeringar och bidra till den hållbara energiomställningen. Med över 20 års erfarenhet och fler än tusen levererade solcellsprojekt är vi en trygg partner för våra kunder.

Axel Johnson-koncernen är majoritetsägare i Solkompaniet via AxSol, som samlar Axel Johnsons investeringar inom sol och distribuerad energi. Solkompaniet har 260 medarbetare och omsatte 780 MSEK 2022.Vi ser fram emot din ansökan!
Solkompaniet logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 dec. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Bygg & Hantverk
Företagslogga

Liknande Jobb

Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga