Hoppa till innehåll

Elinstallatör för Regelefterlevnad

Välkommen till Solkompaniet - Sveriges marknadsledare för storskalig solkraft. I 10 år har vi drivit branschen framåt och ändå har vi bara börjat. Vi hjälper företag, fastighetsägare, investerare och markägare i Sverige att nå hållbarhetsmål och öka intäkter genom solceller, energilager och balanstjänster. Vi är en helhetsleverantör som hjälper våra kunder hela vägen; från planering och konsultation till installation och service.

Kort om rollen
Nu söker vi en Elinstallatör för regelefterlevnad som delar vårt hjärta för solkraft och vill arbeta med vår satsning på storskalig produktion av solparker, både på tak och i parker samt i våra installationer av energilagerlösningar. I rollen som Elinstallatör för regelefterlevnad kommer du att självständigt och i samarbete med andra driva Solkompaniets löpande utveckling av det interna egenkontrollprogrammet. Driva rutinutveckling som verkar för regelefterlevnad i installationsarbetet samt identifiera och tillgodose utbildningsbehov inom elsäkerhet.

Dina främsta arbetsuppgifter och ansvarsområden:
 • Ansvara för uppdatering och utveckling av koncernens egenkontrollprogram.
 • Samordna organisation kring arbete med egenkontrollprogrammet.
 • Proaktivt verka för koncernens utbildning inom elinstallation och egenkontrollprogram.
 • Säkerställa att ledning har kunskap om skyldigheter som följer av lagstiftning för elsäkerhet.
 • Att agera i enighet med koncernens prioritetsordning: säkerhet - kvalité - produktivitet.
Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du som person är ansvarstagande, drivande och kommunikativ. Vi ser även att du har en god pedagogisk med förmågan att instruera andra då du kommer ansvara för att utbilda organisationen i hur vi bedriver vårt regelefterlevnadsarbete proaktivt. Du bedriver ditt arbete med en stor portion noggrannhet och du tycker om att hålla dig och din omgivning uppdaterad i elsäkerhetsorådets löpande förändringar.

Vi tror även att du:
 • Har god erfarenhet av elinstallation samt någon erfarenhet från att arbeta med regelefterlevnad som ansvarsområde i en tidigare.
 • Har en god affärsförståelse då elsäkerhetsarbetet även behöver bedrivas på ett kostnadseffektivt sätt.
 • Är auktoriserad på högspänning (A) eftersom då våra anläggningar kräver detta i allt större utsträckning.
 • Trivs i en administrativ roll, då rollen till majoritet består av detta, och har gott sinne för ordning och struktur.
 • Har även mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift
Det anses meriterande om du även har:
 • Det är önskvärt att du har erfarenhet från att jobba i rollen sedan tidigare även om det inte är ett krav.
 • Tidigare erfarenhet från energibranschen.
 • Tidigare har jobbat med energilager och andra högspänningsinstallationer
 • Dokumenterad erfarenhet av att leda/instruera andra
Som en del av samtliga rekryteringar hos oss på Solkompaniet så kommer vi även att genomföra en bakgrundskontroll samt referenstagning i slutet av processen.

Solkompaniet erbjuder dig
Solelbranschen växer i rekordfart och vår koncerns bredd och erfarenhet ger oss en unik position på marknaden. Under Solkompaniets tak ryms installation av storskalig solkraft på tak och mark, grossist, service och utbildning. Det innebär otaliga synergieffekter för vår affär och stora utvecklingsmöjligheter för dig. Vi har höga ambitioner för vår väg framåt och vill att våra medarbetare växer i samma takt som bolaget.

Mer om oss
Solkompaniet är ett värderingsdrivet företag med ambition att bygga det hållbara samhället - på riktigt! Med runt 250 anställda bygger vi anläggningar över hela landet och är marknadsledande för storskalig solkraft. Vi är ett privatägt företag och bland ägarna finns Axel Johnson-koncernen. Våra kontor ligger i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Västerås.

Vi ser fram emot din ansökan!
Solkompaniet logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
29 dec. 2023 (29 dagar kvar)
Typ av anställning

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Stockholms stad
Försäljning
Företagslogga