Hoppa till innehåll
OM SOLARLUX

I mer än 35 år har Solarlux varit en komplett leverantör av fasadlösningar med stora ljusinsläpp. I vår portfölj ryms allt från skjutfönster och vikväggar av glas till vinterträdgårdar, uterum och terrasstak samt balkonginglasningar. Vi är ett tyskt familjeföretag som hjälper arkitekter, byggherrar och hantverksföretag med planeringen och implementeringen av byggprojekt. Alla produkter är egenutvecklade och produceras i Tyskland enligt höga kvalitetsstandarder. På vårt huvudkontor i tyska Melle och på 45 globala försäljningskontor bidrar drygt 1000 medarbetare till våra framgångar. Genom internationella byggavtal- och projekt utgör exportkvoten omkring 40 procent av företagets omsättning. Det skandinaviska kontoret ligger i Malmö.

Solarlux söker nu en säljare som vill vara med på en resa full av potential och möjligheter. Med på resan är engagerade och passionerade medarbetare som tillsammans förändrar branschen, revolutionerar verksamheten och omdefinierar framtiden.

Om rollen
I rollen som säljare är du ansvarig för försäljningen av Solarlux skräddarsydda lösningar av vikväggar och glasfasader i ditt distrikt. Genom att kombinera tekniskt intresse med förståelse för kundens behov och se affärsmöjligheter, kommer ditt största fokus vara att bygga upp nya kundrelationer och utveckla en del befintliga relationer. Du planerar, genomför och följer upp dina kundbesök självständigt och strukturerat och drivs av att arbeta mot uppsatta säljmål. Dina kunder består primärt av byggbolag och återförsäljare, arkitekter och andra kundkontakter inom byggbranschen. Du kommer att organisera och hålla produkt- och softwareutbildningar för våra återförsäljare. Du utgår från ditt hemmakontor och ditt distrikt är mitten av Sverige som sträcker sig från Göteborg till Stockholm och Uppsala. Du tillhör och kommer att jobba nära ett engagerat team på fem personer som arbetar mot den skandinaviska marknaden och fyra medarbetare är placerade på kontoret i Malmö och en i Danmark.

Vi söker dig som:
 • har minst gymnasiekompetens, fördelaktigt med teknisk inriktning
 • har jobbat med B2B, helhetsförsäljning, gärna av teknisk karaktär mot installatörer i ett par år (fördelaktigt med försäljning inom t ex. konstruktion, bygg/entreprenad, tekniska helhetslösningar el. liknande)
 • kan läsa ritningar och har en god förståelse för tekniska lösningar och produkter
 • har ett starkt inre driv och brinner för att hitta rätt lösningar för dina kunder
 • är duktig på att kommunicera helhetsperspektiv utifrån behovsanalys och dialog
 • van att jobba i CRM system
 • talar och skriver flytande svenska och behärskar engelska
 • har B-körkort
Som person bör du ha ett högt kundfokus och spendera mycket av din tid på kunderna. Du är förändringsbenägen, är energisk och självgående, målorienterad relationsbyggare som arbetar strukturerat och långsiktigt.

Vi erbjuder:
 • ett stimulerande säljarbete där du får möjligheten att sätta ett avtryck och bygga upp ett säljdistrikt
 • att vara med och driva utvecklingen på den svenska marknaden och samtidigt utvecklas själv inom en stor koncern
 • möjligheten att representera ett starkt varumärke med premiumprodukter och framtidsorienterade lösningar
 • en gedigen introduktion med produkt- och konceptutbildning samt kompetenta och driftiga kollegor att utvecklas tillsammans med
Är det dig vi söker? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys seniora rekryteringskonsult Shahnoza Ibragimova. Urval, kandidatdialoger och digitalintervjuer sker löpande - varmt välkommen med din ansökan redan nu! Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Shahnoza. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via ”Ansök här” i annonsen.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 apr. 2023 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare