Hoppa till innehåll

Software Developer / Mjukvaruutvecklare C/C++
Stockholm

Smartoptics tillhandahåller innovativa optiska nätverkslösningar och enheter för den nya eran av öppna nätverk, med en kundbas bland företag, myndigheter, molnleverantörer, internetbörser samt kabel- och telekomoperatörer. Nu letar de efter ännu en software developer som älskar att grotta ner sig i teknik lika mycket som de gör. 

Är det dig vi letar efter?

Vad säger Alexander Ros, mjukvaruutvecklare om hur det är att jobba på Smartoptics?

"Jag började jobba på Smartoptics 2019 då jag såg en chans att få tillämpa mina kunskaper på det senaste inom nätverksteknik. 

Ett av mina intressen har alltid varit hårdvarunära programmering och hos Smartoptics har jag möjligheten att bygga vidare på det. Vi arbetar konstant med ny teknologi och är måna om att sprida kunskapen, så vill man utvecklas finns alla förutsättningar. Det finns goda möjligheter att växa inom företaget, det är gott om förmåner och en fantastisk stämning i teamet. Det är en bra blandning av olika personligheter och erfarenheter, högt i tak och en lösningsorienterad atmosfär."

Om rollen
Som software developer C/C++ kommer du att vara del av ett av de agila R&D-teamen på Smartoptics. Du kommer att jobba i projekt med utveckling av bolagets innovativa fiberoptiska nätverkslösningar och produkter. Teamet som rapporterar till Richard, Software Manager, fokuserar på att lösa tekniska utmaningar i näten för att öka Smartoptics kunders konkurrenskraft. De jobbar flexibelt i nära samarbete med andra team, och älskar att diskutera tekniska lösningar inom hårdvara och mjukvara.  

Om dig
Smartoptics har flera agila utvecklingsteam som jobbar enligt Scrum eller Kanban, enligt release-cykler och med dagliga stand-up möten. 
För att ta dig an rollen som software developer behöver du ha flerårig vana av

  • Modern C++ utveckling
  • Linux
  • Databaser

Det är meriterande om du har erfarenhet inom telekomsektorn och t.ex. jobbat med Rust, Redis eller Lua-script.

För att lyckas i rollen behövs även

  • Ett eget driv och engagemang samt stark problemlösningsförmåga
  • Goda kunskaper i engelska, dagliga stand-ups på engelska med kollegor utomlands förekommer
  • Ambition att lära dig svenska språket om du inte redan pratar det

Vad har Richard Pihlcrantz, Software Manager att säga om Smartoptics? 

"Vi sitter i agila utvecklingsteam där alla uppmuntras ta täten, i samma lokaler som produktion, support, sälj och alla andra delar i kedjan - här får man verkligen se produkten man utvecklar från ax till limpa!

Visionen för mjukvaruteamet är att trots tillväxt behålla den familjära känslan där vi hjälps åt och pratar om allt, samtidigt som vi fortsätter att våga prova nya koncept inom olika tekniker. Det täta samarbetet bidrar till den höga kvaliteten samtidigt som vi kan konkurrera med avsevärt större spelare på marknaden."

Vi erbjuder
På kontoret i Stockholm sitter Smartoptics samlade på ett och samma ställe. Det är högt i tak och man blir involverad i mycket. Gillar du när det händer mycket och älskar att bli involverad i problemlösningar så finns en stor chans att du kommer att trivas hos Smartoptics! Det finns en ambitiös road map gällande deras produktutveckling framåt, och starka utvecklingsmöjligheter för deras medarbetare.

De värdesätter arbete tillsammans på kontoret några dagar i veckan men är i övrigt flexibla vad gäller distansarbete. De sätter stor vikt vid att vara lyhörda, pålitliga och innovativa. 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Tina Kervall, 0720-762334, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval och tillsättning under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om Smartoptics
Smartoptics erbjuder innovativa optiska nätlösningar och komponenter för den nya tidens öppna nät. Vi fokuserar på att lösa de tekniska utmaningarna i näten och öka våra kunders konkurrenskraft. Vår kundbas består av företag, statliga kunder, molnleverantörer, “internet exchanges” samt kabel- och telekomoperatörer. Produkterna vi levererar är baserade på egenutvecklad hård- och mjukvara och kompletteras med ett värdeökande tjänsteerbjudande. Smartoptics är ett skandinaviskt företag grundat år 2006. Vi samarbetar med ledande leverantörer av teknik och nätlösningar och har erhållit en stor mängd certifieringar och godkännanden från stora leverantörer av switch- och lagringslösningar. Vi har en global räckvidd genom vår egen försäljningsorganisation och mer än 100 affärspartners.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 maj 2023 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare