Optoingenjör

Optoingenjör


Optoingenjör
Stockholm

Smartoptics tillhandahåller innovativa optiska nätverkslösningar och enheter för den nya eran av öppna nätverk, med en kundbas bland företag, myndigheter, molnleverantörer, internetbörser samt kabel- och telekom operatörer. Nu letar de efter en optoingenjör som älskar optisk prestanda.

Är det dig vi letar efter?

Om rollen 
Som optoingenjör kommer du att vara en del av ett av de agila R&D-teamet på Smartoptics. Teamet som rapporterar till Ulrika, R&D Manager, arbetar bl.a. med design och verifiering av optiska komponenter och hårdvarudesign, både elektronik och mekanik. Du kommer arbeta med kravdiskussioner med produktledningen, vara ett stöd till systemarkitekt, analysera testdata och göra riskbedömningar. Du kommer även utföra transmissionsmätningar och kvalificera 2nd source komponenter i deras labb. I rollen ingår även dokumentation av till exempel kravspecifikation och rapportskrivning mot leverantörer.

Vad säger Ulrika Nordström, R&D Manager om Smartoptics?

"Jag sökte mig till Smartoptics för att jag tycker om att jobba i ett mindre företag i tillväxt. Det är en utmanande process att lyfta de olika delarna i verksamheten till nya nivåer i takt med att företaget växer.

Min personliga vision är att behålla känslan av det lilla, personliga företaget även när vi växer. Smartoptics vision är att hjälpa våra nuvarande och framtida kunder att vara konkurrenskraftiga genom att erbjuda kostnadseffektiva och funktionella optiska nätverkslösningar.

Vi växer hela tiden, lär oss och utvecklas. Smartoptics utvecklar både hårdvara och mjukvara, och R&D består av ett mycket kompetent team av ingenjörer. När ett företag växer så öppnar det upp för goda utvecklingsmöjligheter för de anställda. För att lyckas hos oss bör du vara nyfiken, driven, ansvarsfull och teknikintresserad."

Om dig 
För att ta dig an rollen som optoingenjör har du en civilingenjörsutbildning inom teknisk fysik eller elektroteknik och du har troligtvis 2-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Meriterande om du har

  • Erfarenhet av DWDM system, optiska förstärkare samt transmissionsteknik
  • Erfarenhet från att kravställa mot leverantörer
  • Erfarenhet av att föra djupare tekniska diskussioner med både kunder och leverantörer
  • Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
  • Kunskap/förståelse av programmering

För att lyckas i rollen som optoingenjör behövs ett eget driv och engagemang och du bör vara en nyfiken och analytisk problemlösare. Det krävs goda kunskaper i engelska och då de pratar svenska på kontoret behövs en ambition att lära svenska språket om du inte redan pratar det. De kör dagliga stand-ups på engelska tillsammans med kollegor utomlands.

Vi erbjuder 
På kontoret i Stockholm sitter Smartoptics samlade på ett och samma ställe. Det är högt i tak och man blir involverad i mycket. Gillar du när det händer mycket och älskar att bli involverad i problemlösningar så finns en stor chans att du kommer att trivas hos Smartoptics. Det finns en ambitiös road map gällande deras produktutveckling framåt, och starka utvecklingsmöjligheter för deras medarbetare.

De värdesätter arbete tillsammans på kontoret några dagar i veckan men är i övrigt flexibla vad gäller distansarbete. De sätter stor vikt vid att vara lyhörda, pålitliga och innovativa.

Vad har Alley Harmeedi, Optical Transmission Specialist att säga om hur det är att jobba på Smartoptics?

"Jag har jobbat på Smartoptics i snart fyra och ett halvt år. Jag tyckte att det skulle vara givande att jobba på ett litet tekniktungt bolag som befann sig i en tillväxtfas och som utvecklar state-of-the-art produkter för optiska nätverkslösningar. Jag såg en möjlighet att få jobba med innovativa högteknologiska lösningar och även att få lära mig mig en hel del om produktutveckling.

De som jobbar här är väldigt duktiga och kompetenta och har många års erfarenhet inom branschen. Så man lär sig extremt mycket från kollegorna. På Smartoptics är det mycket fokus på sociala aktiviteter också, företaget ordnar exempelvis AW, spelkvällar och möjligheten att spela padel med kollegor etc."

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Tina Kervall, 0720-762334, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Om Smartoptics 
Smartoptics är ett skandinaviskt företag som erbjuder innovativa fiberoptiska nätverkslösningar och komponenter för den nya tidens öppna nät. Vi löser tekniska utmaningar i näten och för att öka våra kunders konkurrenskraft. Smartoptics kundbas består idag av hundratals företag så som statliga kunder, molnleverantörer samt kabel- och telekomoperatörer. Smartoptics grundades 2006 och har sitt huvudkontor i Oslo. På kontoret i Stockholm sitter ca 55 härliga kollegor där kulturen präglas av innovativa och drivna människor och på bolaget i stort är det idag 100 anställda. Man sitter i helt nya fräscha lokaler bara ett stenkast från Kista tunnelbanestation och pendeltågstationen Helenelund.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Testare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Hårdvarudesign
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 12 maj 2023 (53 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.