Samordnare informationssäkerhet, Skolinspektionen

Samordnare informationssäkerhet, Skolinspektionen

Sök rollen som samordnare inom informationssäkerhet hos Skolinspektionen i Stockholm och få ansvar för ett spännande område!

Gillar du att jobba med informationssäkerhet och vill bidra till samhällsnytta? Hos oss på Skolinspektionen i Stockholm kommer du få det viktiga uppdraget att driva och utveckla vårt arbete inom informationssäkerhet. Vi ger dig stort ansvar i en liten organisation där vi har korta beslutsvägar och ett öppet klimat.

Vi erbjuder dig
 • En platt organisation där du har stora möjlighet att påverka vägen framåt och en unik möjlighet att sätta din egen prägel på rollen då den är helt ny.
 • En trygg arbetsgivare med kollektivavtal, uppskattade anställningsförmåner som till exempel ett generöst friskvårdsbidrag, flextid och upp till 35 dagars semester beroende på din ålder.
 • En snabbrörlig verksamhet med vänliga och engagerade kollegor.
 • Ett humant ledarskap som värnar om balans mellan arbete och privatliv.
Det här gör du hos oss

I rollen som informationssäkerhetssamordnare kommer du framför allt:
 • Driva, samordna och utveckla myndighetens informationssäkerhetsarbete inom ramen för myndighetens säkerhetsledningssystem
 • Stödja verksamheten med sin kompetens och erfarenhet genom rådgivning, utbildning och uppföljning inom hela informationssäkerhetsområdet
 • Ta fram, följa upp och kommunicera styrande dokument i form av, riktlinjer och användarregler inom området utifrån ISO 27000-serien
 • Samordna och ansvara för att driva risk- och incidentprocesser framåt
 • Hålla dig uppdaterad på aktuell lagstiftning som styr informationssäkerheten, såsom dataskyddsförordningen och offentlighet- och sekretesslagen och verka för att myndigheten följer lagstiftningen
 • Hantera informationssäkerhetsincidenter
 • Samverka med kollegor inom och utanför IT-enheten för att säkerställa efterlevnad av lagar och förordningar
Ditt team och arbetsplats

IT-avdelningen består idag av sju personer som kommer bli tolv. Roller som ingår är Förvaltingsledare, Kravanalytiker och Portföljförvaltare. Du kommer att rapportera till IT-chef Maria Bratt. Vi har ett arbetssätt som är inspirerat av förvaltningsmodellen pm3 och har sex förvaltningsobjekt. Avdelningen jobbar i nära dialog med verksamheten. Vi erbjuder ett nyrenoverat och modernt aktivitetsbaserat kontor centralt på Sveavägen i Stockholm, med möjlighet till distansarbete cirka två dagar i veckan.

Mer om dig

Vi söker dig som är trygg i din roll och både kan arbeta självständigt framåt, samtidigt som du motiveras av att arbeta tillsammans med andra. Du har ett genuint intresse för informationssäkerhet och håller dig uppdaterad kring den senaste utvecklingen inom området. Du har förmåga att anpassa dig efter nya förutsättningar och tar dig an uppgifter med ett helhetsperspektiv. Vidare kommunicerar du effektivt och kan anpassa din kommunikation efter mottagens tekniska nivå.

Du har:
 • akademisk examen med inriktning säkerhet och informationssäkerhet, alternativt gymnasieutbildning som i kombination med flera års relevant arbetslivserfarenhet som kan prövas som likvärdig
 • mycket god erfarenhet av informationssäkerhetsarbete i närtid
 • goda kunskaper om de lagar, föreskrifter och standarder som styr myndighetens informationssäkerhetsarbete (tex. GDPR, Offentlig- och sekretesslagstiftningen samt ISO27000)
 • erfarenhet av att ha genomfört informationsklassningar
 • erfarenhet av att driva utvecklings- och/eller förändringsarbete
 • goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
Det är meriterande om du också har:
 • erfarenhet av liknande roll inom offentlig sektor
 • erfarenhet av att arbeta i virtuella organisationer
 • kunskap om processorienterad verksamhet
Skolinspektionen lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar individuell lönesättning. Ta gärna del av våra förmåner på: https://www.skolinspektionen.se/om-oss/jobba-hos-oss/formaner-och-villkor/

Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta IT-chef Maria Bratt via e-post maria.bratt@skolinspektionen.se

Fackliga företrädare för Saco-S är Tilda Lindell och för OFR är Mattias Friström, båda kan nås via vårt växelnummer 08-586 080 00.

Välkommen med din ansökan genom att skicka ditt CV senast 2023-02-12, märkt dnr. 2023:490. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsföretaget Ada Digital med ansvarig rekryterare Madelene Larsson, tfn 072-003 06 75. Intervjuer kommer att ske löpande, välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Madelene Larsson
Telefon 0720030675
Email Mejla Madelene Larsson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skolinspektionen arbetar för en skola där alla barn, elever och vuxenstuderande får en god kvalitet i sin utbildning, en likvärdig utbildning och kunskaper i en stimulerande och trygg miljö. Centralt i vår målbild är att alla barn, elever och vuxen-studerande ska ges möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Vi har genom granskning en viktig och pådrivande roll för likvärdighet och goda kunskapsresultat i svensk skola. Inom verksamheten finns tillsyn, kvalitets-granskning och tillståndsprövning för fristående skolor. Vi finns i Göteborg, Linköping, Lund, Stockholm och Umeå. Göteborg, Linköping och Lund ingår i Region söder medan Stockholm och Umeå ingår i Region norr. Huvudkontoret med alla stöd-funktioner är placerat i Stockholm. Är du nyfiken på att veta mer om oss? Här kan du ta del av mer information: https://www.skolinspektionen.se/om-oss/