Bolagsjurist till Skandiabanken

Bolagsjurist till Skandiabanken

Arbetsbeskrivning
Bankens juridikenhet tillhandahåller juridisk rådgivning och stöd till hela verksamheten, ledningen och styrelsen i bland annat affärsjuridiska frågor och frågor som rör bolags- och näringsrätt. Enheten är centralt placerad i banken och är en integrerad del av verksamheten.

Vi söker nu ytterligare en jurist till enheten, som idag består av fem jurister, inklusive chefsjuristen. Samtliga jurister har egna ansvarsområden, men då gruppen är liten och sammansvetsad samarbetar alla för att ta ansvar för samtliga arbetsuppgifter. Tillsammans med en av dina nya kollegor kommer du framför allt att stötta bankens finansavdelning i finansierings- och kapitalmarknadsfrågor, men även andra frågor relaterade till avdelningen.

Som bolagsjurist kommer du också att ingå i den koncernövergripande juridikfunktionen.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen. Vi tror att du har jobbat några år på bank eller advokatbyrå. Kunskap och erfarenhet av värdepappersjuridik och finansiering i allmänhet från bank eller advokatbyrå är mycket meriterande.

För att lyckas i rollen som bolagsjurist är du resultatinriktad, strukturerad och noggrann. Du har en god analytisk förmåga, ser möjligheter och genomför/levererar varje uppdrag med mycket god kvalitet. Det är viktigt att du också är en serviceinriktad lagspelare som på ett prestigelöst sätt kan samarbeta med alla dina kollegor för att nå uppsatta mål. Du har samtidigt förmåga att självständigt och utifrån bankens verksamhet och behov driva dina ärenden effektivt. Du förutsätts ha en mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska. Vi ser även att du har ett brett intresse av bank- och finansrättsliga frågor.

Du erbjuds
Skandiabanken erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där du kommer ges stora möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Kontoret är beläget i ljusa och moderna lokaler vid Lindhagen i Stockholm.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Skandiabanken med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81, alternativt catarina.isaksson@jurek.se

Om Skandia
Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi har cirka 750 miljarder kronor under förvaltning. Vi låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning åt våra drygt 1,7 miljoner kunder och samtidigt bygger vi ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.
Mer info
Kontaktperson Catarina Isaksson
Telefon 08-525 01 800
Email Mejla Catarina Isaksson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 28 jan 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!