Hoppa till innehåll

Skandia i Stockholm söker IAM-arkitekt!

Jobba koncernövergripande som IAM-arkitekt och forma framtidens identitets- och åtkomsthantering hos Skandia i Stockholm!

Som IAM-arkitekt hos Skandia kommer du att vara en central del av vårt team och driva utvecklingen inom identitets- och åtkomsthantering. Vårt IAM-team arbetar med hela IAM-området från styrning och regelverk, genom uppdragsledning och teknisk implementation, till förvaltning. Nu söker vi en IAM-arkitekt som vill jobba på koncernnivå i en dynamisk miljö och i en roll som erbjuder många spännande utmaningar!

Vi erbjuder dig

I rollen som IAM-arkitekt kommer du vara en nyckelperson i IAM-teamet inom Skandia och jobba med frågor som har direkt koppling till företagets övergripande säkerhetsarbete. Utöver det kommer du:
  • Bli en del av en kundägt företag, vilket innebär att ägarintresset är detsamma som kundintresset. Det gör Skandia till ett bolag som tänker långsiktigt i allt, oavsett hur omvärldsläget ser ut
  • Få uppskattade personalförmåner som till exempel försäkringar, ränteförmåner, utökad föräldraersättning, friskvårdbidrag, subventionerade luncher och gym på kontoret
  • Ett centrala beläget kontor med möjlighet att jobba på distans
Det här gör du hos oss

Som IAM-arkitekt ansvarar du för att säkerställa att IAM-arkitekturen stödjer och följer Skandias strategiska och taktiska mål samt affärsplan. Du har också ansvar för att stötta organisationen i att kunna möta omvärldsförändringar. Dina arbetsuppgifter i korthet:
  • Ta fram och underhålla dokumentation för Skandias samtliga IAM-förmågor, inklusive identity governance and administration (provisionering och livscykelhantering), autentisering och auktorisation samt privilegierad åtkomst
  • Ansvara för att ta fram arkitekturmönster och annan dokumentation, till exempel SAD
  • Vara drivande i att ta fram och underhålla en målarkitektur för området
  • Arbeta i nära samverkan med andra arkitekter i olika forum
  • Vara rådgivande i frågor gällande teknisk implementation samt utbilda andra arkitekter och utvecklare inom IAM-området
  • Stötta teamet med praktiskt hands-on arbete
Ditt team och arbetsplats

I din roll som IAM-arkitekt tillhör du området Koncernsäkerhet som består av 20 personer. Du rapporterar till Koncernsäkerhetchefen och arbetar medkoncernens alla dotterbolag. Ditt närmsta team består av sju kollegor och teamet jobbar agilt enligt SAFe. Vi har en hybrid arbetsplatslösning där du kan kombinera att jobba hemma med att jobba på vårt centralt belägna kontor på Lindhagensgatan.

Mer om dig

Som person motiveras du av att jobba långsiktigt, att sätta strukturer och bidra till att både definiera och förverkliga mål inom IAM-området. Du delar gärna med dig av din kunskap och erfarenhet och har förmåga att kunna anpassa din kommunikation till mottagaren. Du kan ta ett helhetsperspektiv samt förstår vikten av att uppnå balans mellan affärsnytta och säkerhet.

Vi ser att du har flera års erfarenhet av arbete med att leverera, utveckla och förvalta tjänster inom IAM-området. Genom detta har du mycket goda kunskaper om säkerhetsstandarder. Meriterande är erfarenhet av arbete med eller certifiering i Active Directory, Azure AD, SailPoint och CyberArk eller likande produkter samt kunskaper om infrastruktur, nätverk och cloud. Eftersom vårt koncernspråk är svenska är det viktigt att du har god kunskap i svenska i både tal och skrift.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Skandia logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
07 dec. 2023 (5 dagar kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
Madelene Larsson
Email
Telefon

Om arbetsgivaren

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.
Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga