Hoppa till innehåll
Skandia logotyp

Data Engineer till Skandia, Stockholm

Publiceringsdatum
12 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Jobba som Data Engineer hos Skandia i Stockholm och var med och sätt upp en helt ny Data Warehouse-lösning!

Hos oss på Skandiabanken i Stockholm väntar spännande satsningar på många områden den närmsta tiden, inte minst när det kommer till dataanalys! Som Data Engineer hos oss erbjuds du en central roll i att bygga om vår Data Warehouse-struktur från grunden. Här kommer du att bidra till att framtidssäkra banken genom att skapa en modern organisation där vi jobbar ännu mer datadrivet!

Vi erbjuder dig

Hos oss välkomnas du in i en organisation som är tillräckligt liten för att ditt bidrag kommer göra tydlig skillnad och som samtidigt är tillräckligt stor för att du ska kunna utmanas och utvecklas. Vidare erbjuds du:
  • Att bli en del av en kundägt företag (av våra nästan 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare)
  • En del i ett självbestämmande team där vi har högt i tak, delar med oss av kunskap och stöttar varandra
  • En arbetsgivare som värnar om balans mellan privatliv och arbetsliv med fina personalförmåner som bl.a. förmånliga bolån och billån, friskvårdsbidrag, subventionerade luncher, försäkringar, gym på kontoret och utökad föräldraersättning
Det här gör du hos oss

Här får du vara med när vi bygger upp ett helt nytt Data Warehouse från grunden, först on prem och sedan på resan mot molnet. I rollen finns möjlighet att påverka såväl arkitektur, teknik som processval. Du kommer också:
  • Designa och modellera Data Warehouse-lösningar
  • Utveckla Data Warehouse-pipelines (d.v.s. ETL-utveckling)
  • Jobba med drift och förvaltning av befintliga lösningar
Ditt team och arbetsplats

Du kommer att ingå i bankens Data och Analytics-team och rapporterar till gruppchef och till lika produktägare Maria Jägerback. I teamet finns en variation i både ålder, kön och bakgrund. Vi är sju Data Warehouse-utvecklare och flera av oss är mycket erfarna inom Data Warehouse-utveckling. Vårt fina kontor med faciliteter som lunchrestaurang och gym ligger centralt på Lindhagensgatan på Kungsholmen. Vi har ett flexibelt arbetssätt med flexmöjligheter och jobbar ungefär 50/50 på kontoret respektive hemifrån.

Mer om dig

Nu söker vi en Data Enginner med mycket god erfarenhet av Data Warehouse-utveckling. Du har erfarenhet av T-SQL, SQL Server och Data Vault. Har du även erfarenhet av SSIS, SSAS, SSRS, kommer det komma väl till pass. För framtida teknikval och DW-lösning så är det meriterande om du har erfarenhet av DBT, Python, Snowfalke, Airflow. Vidare behärskar du svenska och engelska väl.

Vi värderar teamarbete högt och därför vill vi att du trivs med att jobba tillsammans med andra. Du har förmåga att ta ett helhetsperspektiv och jobbar resultatinriktat. Som person tror vi dessutom att du är initiativtagande och självgående då vi i mångt och mycket inte har färdiga krav att förhålla oss till.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Liknande Jobb

Skandia logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 mars 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.
Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!