Hoppa till innehåll
Skandia Investment Mangement logotyp

Riskmanager & Kontinuitetsansvarig till Skandia

Ansök nu
Är du en driven person som gillar att ständigt förbättra och skapa värde? Kom och jobba som Riskmanager & Kontinuitetsansvarig!

Hos Skandia Investment Management i Stockholm får du ett brett ansvarsområde där du blir en del av ett team där det blandas lång erfarenhet med nya tankar och idéer - vi vill framåt och ge långsiktigt värde. Vi bryr oss på riktigt, om jobbet och om varandra, så att vi kan prestera och samtidigt må bra på vägen.

Vi erbjuder dig
  • En varierande roll som kombinerar flera intressanta områden såsom riskhantering, kontinuitet och projektledning.
  • Att bli en del av ett erfaret och samarbetsvilligt team. Många av våra kollegor har en lång historia inom finansbranschen, vilket ger en gedigen kunskapsbas att dra nytta av.
  • Du kommer att vara en nyckelperson i arbetet med att säkerställa bolagets kontinuitetshantering och verksamhetsutveckling.
  • En arbetsgivare med fina personalförmåner; försäkringar, ränteförmåner, subventionerade luncher, gym i huset m.m.
Det här gör du hos oss

Skandia Investment Management är Skandias kapitalförvaltningsbolag. I rollen som Risk Manager/Kontinuitetsansvarig kommer du att samarbeta med verksamheten och även med IT. I rollen ingår att:
  • Leda och samordna Risk Assessments tillsammans med olika enheter för att analysera och värdera operativa risker. Du rapporterar till VD inför styrelsemöten och samarbetar med bolagets Riskchef i riskrelaterade frågor
  • Ansvara för bolagets kontinuitetshantering i nära samverkan med verksamheten, IT och ledningen samt delta i koncerngemensamma kontinuitetssamordningsmöten och genomföra affärskonsekvensanalyser.
  • Fungera som projektledare vid olika verksamhetsrelaterade projekt.
  • Ansvara för informationssäkerhetsrelaterade frågor i nära samarbete med verksamheten och Skandias informationssäkerhetsavdelning.
Ditt team och arbetsplats

Du kommer att tillhöra System Administration & IT på Skandia Investment Management. Teamet består av 6 personer inklusive chef och har ett brett ansvarsområde. Inom teamet värdesätter vi ett nära samarbete, nyfikenhet och vilja att dela med sig av sin kunskap till varandra. Kontoret är beläget i centrala Stockholm, på Kungsholmen.

Mer om dig

För att trivas och lyckas i rollen har du med fördel erfarenhet av kapitalförvaltning och finansmarknaden. Strukturerat arbete och analytisk förmåga är viktiga egenskaper för att till exempel leda Risk Assessments, driva kontinuitetshantering samt leda projekt. Det är också viktigt att våga utmana resonemang runt operativa risker för verksamheten.

Din samarbets- och kommunikationsförmåga kommer att vara ovärderlig. Att ta initiativ och driva arbete framåt på egen hand kommer att vara avgörande för din framgång i denna roll. Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson
Tove Sjöberg
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
19 okt. 2023 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Skandias kapitalförvaltning består av Skandia Liv Kapitalförvaltning, Skandia Fonder samt Skandia Investment Management (SIM). Skandias kapitalförvaltning förvaltar ca 700 miljarder och har ca 100 anställda. Skandia Investment Management (SIM) förvaltar ca 430 miljarder på uppdrag av Skandia Liv och Skandia Fonder och har 46 anställda.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare