Sales and Marketing Support Manager till Ex-Change Parts

Sales and Marketing Support Manager till Ex-Change Parts

Ex-Change Parts AB supporterar den globala helikopterindustrin genom försäljning av komponenter, reservdelar, verktyg, helikoptrar och närliggande tjänster. Företaget är marknadsledande inom sitt segment på andrahandsmarknaden med en kundbas på över 2 000 kunder över hela världen.

Ex-Change Parts AB är ett familjeägt företag som grundades 1999. Verksamheten växer stadigt med god lönsamhet och omfattar idag 24 medarbetare fördelat på kontor i Stockholm och Singapore samt lagret i Borlänge.

Nu förstärker man Försäljningsavdelningen med en Sales and Marketing Support Manager till kontoret i centrala Stockholm. Vi söker dig med erfarenhet av flyg- eller fordonsindustrin som trivs i en serviceinriktad och affärsnära roll. Ex-Change Parts är ett växande bolag på en internationell marknad i en spännande bransch. Här får du möjligheten att arbeta i en varierad tjänst i en familjär miljö tillsammans med engagerade kollegor.

Läs mer på www.ex-changeparts.com

Om tjänsten

I rollen som Sales and Marketing Support Manager ingår du i säljavdelningen bestående av sex personer. Du rapporterar till försäljningschefen. I ditt ansvar ingår att supportera såväl Ex-Change Parts interna försäljningsavdelning som externa kunder. Du arbetar med att analysera och förbereda prospektlistor, gör presentationer för Sales Account Managers i syfte att effektivisera säljprocessen. I rollen som Sales and Marketing Support Manager ingår att offerera på kunders inkomna förfrågningar. Du ansvarar även för all orderhantering och kommer på sikt supportera kunder med frågor gällande Ex-Change Parts produkter.

Som Sales and Markering Support Manager kommer du vara Ex-Change Parts kontaktperson för vår externa marknadsbyrå. Du agerar beställare samt ansvarar för att arbeta fram marknadsmaterial för säljutvecklingsprojekt och till specifika kundprojekt.

Din profil

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av arbetet inom flyg- eller fordonsbranschen i en liknande roll inom säljsupport. Du är van att arbeta affärsnära i en supporterande men samtidigt analytisk och drivande roll. Du kan med lätthet navigera i CRM-system, som en del av ett strukturerat och förberedande säljarbete. Till tjänsten söker vi dig som är högskoleutbildad eller motsvarande, gärna med en utbildning inom marknadsföring inom B2B.

För att bli framgångsrik i rollen som Sales and Marketing Support Manager behöver du ha ett driv och en nyfikenhet, för att på så vis anskaffa dig kunskap om våra produkter och komponenter. Som person är du strukturerad och kan med självklarhet växla mellan olika arbetsuppgifter. Du trivs som allra bäst när du får ge service i en resultatorienterad miljö. Vidare har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och har goda kunskaper i både svenska och engelska.

Ansökan

I denna rekrytering har Ex-Change Parts valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emelie Jorland på 072-066 02 98. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av processen.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Säljsupport
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 5 maj 2023 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.