Quantitative Analyst till Första AP-fonden

Quantitative Analyst till Första AP-fonden

Första AP-fonden är en av fem AP-fonder som förvaltar bufferten i det allmänna inkomstpensionssystemet och bidrar till att bygga allas vår pensionstrygghet idag och för framtiden. Fonden förvaltar 420 miljarder kronor (30 juni 2022) i en portfölj bestående av bland annat aktier, räntebärande värdepapper, valuta, fastigheter, riskkapitalfonder, infrastruktur och high yield. Våra placeringar finns över hela världen. Vi har en långsiktig investeringshorisont och genom ansvarsfulla investeringar och engagerat ägarskap främjar vi en hållbar utveckling. Läs mer på www.ap1.se

Om tjänsten
Första AP-fonden söker en kvantitativ analytiker till gruppen för Värderings-, Avkastnings- & Riskanalys inom fondens Operationsavdelning. Gruppen ansvarar för modellering, beräkning och analys av fondens risk, exponering, avkastning och värdering, och arbetar i nära samarbete med såväl fondens förvaltning som riskkontrollfunktion. Då fonden investerar i en mängd olika marknader och finansiella tillgångar så spänner arbetet över en bred uppsättning tillgångsslag och instrumenttyper, samt omfattar upprätthållande av fondens portföljstruktur i risk- och avkastningssystemen.

Stort fokus ligger på utveckling av modeller och analysverktyg för riskmätning, avkastningsattribution och värdering, inklusive automatisering via implementering i programkod. Vi säkerställer löpande kvaliteten på fondens innehavsvärdering samt de avkastnings- och risksiffor som beräknas i våra system. Vidare ansvarar vi även för regelbunden rapportering till styrelse och verksamhet, samt oberoende utvärdering av förvaltningsmandat.

Gruppen består idag av fyra personer inklusive chef. Vi har ett dynamiskt arbetssätt där alla i gruppen ges stora möjligheter att påverka arbetets utformning och i hög grad bidra till att utveckla fondens verksamhet.

Din bakgrund
Vi söker dig med en akademisk examen inom ett kvantitativt inriktat ämnesområde så som (finansiell) matematik, fysik, data- eller ingenjörsvetenskap. Du har en stark analytisk förmåga och besitter goda kunskaper inom ämnen som programmering (Python), databashantering (SQL), matematisk modellering, finansiell riskmodellering och värdering av finansiella instrument (inklusive derivat och/eller onoterade tillgångar). Arbetslivserfarenhet från kvantitativt inriktad tjänst inom finans/näringsliv eller den akademiska världen är meriterande.

Som person är du ansvarstagande och engagerad. Du uppskattar ett prestigelöst och samarbetsinriktat arbetssätt och har god kommunikativ förmåga på svenska och engelska. Vidare hoppas vi att du är starkt utvecklingsorienterad och både vill och kan ifrågasätta befintliga arbetssätt.

Vi erbjuder en bred och kreativ tjänst där du, tillsammans med erfarna, kunniga och omtänksamma kollegor, får vara med och påverka utvecklingen av arbetet inom en avancerad portföljförvaltningsorganisation.

Om oss

På Första AP-fonden blir du en del av en liten och kunskapsintensiv organisation där varje medarbetare gör skillnad i vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi jobbar aktivt med att skapa en uppmuntrande och inkluderande arbetsmiljö där alla får utrymme att ta ansvar och utvecklas. Vi värdesätter samarbete för att nå våra mål och låter våra värdeord framåtblickande, öppet, ansvarstagande och omtänksamt guida oss på vägen.

Ansökan

I denna rekrytering har Första AP-fonden valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914. Vi intervjuar löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Kontaktperson Sara Borgeström
Telefon 070 471 59 14
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 mars 2023 (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.