Hoppa till innehåll
SJR logotyp

Order & Delivery Manager till Mettler Toledo

Ansök nu
Nu söker vi en Order & Delivery Manager till det internationella företaget Mettler Toledo, som är en ledande tillverkare och leverantör av bland annat vägningsinstrument och analysutrustning som används i bland annat livsmedel, läkemedel och tillverkningsindustri. Mettler Toledo är nu i början av en digitaliseringsresa och därmed även ett systembyte där de ska gå från att byta befintligt affärssystem till SAP. De behöver därför förstärka deras team med flera medarbetare, varav en person till den här rollen som Order & Delivery Manager.

Här har du möjlighet att arbeta hos ett företag, vars produkter verkligen gör skillnad för samhället. Du får arbeta i ett globalt och stort företag, men där företagskulturen präglas av en familjär stämning. Du kommer att arbeta från deras lokaler i fina Hammarby Sjöstad i Stockholm men har också möjlighet att arbeta delvis hemifrån.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområde
Du kommer att leda ett nordiskt team som hanterar produktbeställningar där ni hjälper kunder med frågor om Mettler Toledos produkter och samarbetar med andra team på MT Nordics. Du kommer ansvara som chef för en grupp bestående av 5-10 personer i tre olika länder (Danmark, Sverige och Norge). Du rapporterar till Nordic Backoffice Manager.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Vägleda gruppen genom förändringar av processer och IT-verktyg.
 • Utveckla processer för samarbete mellan andra avdelningar och vara proaktiv i förbättringsarbetet.
 • Operativa uppgifter på daglig basis, hantering av beställningar från kunder.
 • Resor inom Norden krävs. 1-2 dagar per månad.
 • Reaktivt arbete på inkommande ordrar från kunder
Erfarenhet och kvalifikationer
Du har minst två års erfarenhet av ledarskap och har arbetat på ett bolag med bred produktportfölj. Du har grundläggande kunskaper i excel och har goda kunskaper i svenska och engelska. Du har en förståelse över rollen där man arbetar både strategiskt och operativt. Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringshantering, utveckling av processer och en universitetsexamen i ingenjörsvetenskap. Vidare är det meriterande om du har kunskap i SAP och i det danska och norska språket.
  Som person är du serviceminded och har lätt för att skapa och bibehålla relationer. Du är social och kan med lätthet hantera flera olika typer av människor. Du är driven och tycker det är kul med effektivisering. Du behöver även ha en analytisk ådra där du kan bygga processer och rutiner. Vidare är du en lagspelare och har en förmåga att kunna skapa en bra atmosfär samt få ut det bästa ur ett team.


  Om företaget

  Mettler Toledo tillverkar och säljer vågar och vägningssystem, samt analys- och processinstrument för tillverkande företag och laboratorier. Huvudkontoret ligger i Schweiz och är noterat på New York Stock Exchange. Totalt har koncernen cirka 17 000 anställda. Mettler Toledo Nordic är en försäljnings- och serviceorganisation. I Norden har vi cirka 200 medarbetare och förra året omsatte Norden 600 miljoner SEK.


  Ansökan

  I denna rekrytering har Mettler Toledo valt att samarbeta med SJR. Arbetet med urval och intervjuer sker löpande så vänta inte för länge med din ansökan. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Ragnarsson, sebastian.ragnarsson@sjr.se.

  Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess. Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

  För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/integritetspolicy/

  Varmt välkommen med din ansökan!
  Mer info
  Typ av anställning
  Sista ansökningsdag
  24 juli 2023 (55 dagar kvar)
  Ansök nu

  Om arbetsgivaren

  SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.

  Liknande jobb

  Fler från samma arbetsgivare