Hoppa till innehåll

Office Coordinator till Grönskär

Om tjänsten
Vi söker en positiv och serviceinriktad Office Coordinator som trivs i en varierad roll där du får ansvar för att skapa en trivsam och välkomnande miljö för såväl kollegor som besökare på vårt familjära kontor på Östermalm.

I rollen kommer du att arbeta nära ett mindre team om fem personer och rapporterar direkt till företagets VD.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
* Ansvar för samtlig service och drift av kontoret inklusive inköp av utrustning och tjänster
* Löpande kontakter med fastighetsförvaltare och andra servicetjänster
* Förberedelse av möten
* Boka, organisera och planera events, resor och luncher
* Ansvar för uppdatering av hemsida och sociala medier
* Administrativt stöd i löpande rapportering och projekt
* Välkomna besökare vid behov


Lämplig bakgrund
Vi söker dig som några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och är van vid att arbeta serviceinriktat såväl som administrativt. Du behärskar svenska och engelska, i både tal och skrift samt har goda kunskaper i Office-paketet.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad och lyhörd samt är bra på att skapa trivsel och att måna om kontorets medarbetare och besökare. Vidare så är du bra på att hålla ordning och reda och eftersom din vardag kommer att innehålla varierande arbetsuppgifter så behöver du ha ett prestigelöst förhållningssätt. Du ser vad som behöver göras och har en god förmåga att planera och strukturera det som ska göras.

Om företaget
Grönskär är en industrikoncern vars affärsidé är att förvärva och långsiktigt utveckla väletablerade svenska industriföretag. Genom att etablera branschledande kvalitet och effektivitet skapar de en plattform för långsiktig konkurrenskraft och tillväxt. Grönskär har idag fem affärsenheter: Hissmekano i Täby AB, HME OÜ, Gysinge Centrum för Byggnadsvård AB, International Aluminum Casting samt ELMAB.

Ansökan
I denna rekrytering har Grönskär valt att samarbeta med SJR. Arbetet med urval och intervjuer sker löpande så vänta inte för länge med din ansökan. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070-4715908.

SJR logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
15 jan. 2024 (45 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
http://www.sjr.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Stockholms stad
Administration
Företagslogga
Stockholms stad
Administration
Företagslogga