Hoppa till innehåll
SJR logotyp

Lönekoordinator till Life

Ansök nu
Vi på SJR har fått förtroendet att hjälpa Life Europe att rekrytera en Lönekoordinator till kontoret i Stockholm.

Life är Nordens största hälsokedja med ca 270 butiker i Sverige, Norge och Finland. Hälsa och välmående är något som genomsyrar hela företaget och är ett stort intresse hos många av de anställda. Förra året blev de certifierade som ett Great Place to Work för andra året i rad och företagskulturen präglas av en stark gemenskap och en familjär omgivning där omtanke för både kunden och kollegan står i fokus.

Om tjänsten
Som lönekoordinator på Life är du bryggan mellan verksamheten och vår externa part Kontek som idag lönefunktionen är outsourcad till. Du kommer koordinera och kravställa mot Kontek och se till att Lifes medarbetare får rätt lön, att lönedata hanteras korrekt både gentemot interna och externa parter samt ser till att hela löneprocessen flyter på och att lön körs i tid varje månad. Utöver de sedvanliga uppgifterna kopplat till löneadministrationen så ingår det även att, effektivisera och digitalisera lönekörningsprocessen. Den långsiktiga planen är även införa samma lönesystem och tidsystem i Norden, vilket du kommer spela en nyckelroll i. I rollen är det tight samarbete med övriga funktioner i synnerhet med HR-avdelningen och ekonomiavdelningen. Du kommer att utgå från Lifes kontor i centrala Stockholm. Möjlighet att jobba hemifrån två dagar i veckan är något Life tillämpar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Kravställa, följa upp och effektivisera samarbetet med outsourcing partner
 • Ansvara för att digitalisera lönefunktionen
 • Stötta verksamheten med relevanta rapporter och statistik som t.ex. sjukfrånvaro, personalomsättning osv.
 • Beräkna/hantera justeringar av grundlöner som inte hanteras automatiskt av lönesystemet
 • Hantera bankfiler, bokföringsunderlag, pension-/försäkringsmaterial
 • Kontakt med och rapportera lönerelaterad statistik till externa intressenter som försäkringskassan, skattemyndigheten, försäkringsbolag, kronofogdemyndighet, SCB.
 • Vid behov kunna rådge medarbetare i lönerelaterade och kollektivavtalsbärande frågor
 • Hantera administration av förmåner
 • Hantera reseräkningar
 • Stämma av löneunderlag mot underlag i tidssystemet
 • Supportera verksamheten i lönerelaterade frågor
Din bakgrund
Vi söker dig som har en utbildning inom löneadministration samt erfarenhet från att ha ansvarat för hela lönekörningsprocessen alternativt ha kravställt mot extern part. Du är van att arbeta att hantera många löner. Erfarenhet av att ha arbetat med tidsystem gärna Tooeasy eller motsvarande. Du har kollektivavtalskunskap, meriterande och fördelaktigt inom Detaljhandelsavtalet, Handelns tjänstemannaavtal, Tjänstemän inom detaljhandeln samt Lager- och E-handelsavtalet. Du är trygg med att kommunicera och skriva på svenska. Meriterande om du är bekväm med engelska i tal och skrift. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av systemet Kontek samt erfarenhet av att ha drivit olika digitaliseringsprojekt inom löneområdet

Som person är du noggrann, strukturerad och självgående. Du har hög integritet och är trygg i dig själv samtidigt som du är nyfiken och utvecklingsorienterad. Du utmanar gärna nuvarande processer och gillar att driva förbättringar och effektiviseringar samt att digitalisera.

Om företaget
Life är Nordens största hälsokedja med ca 270 butiker i Sverige, Norge och Finland med och ca 800 000 klubbmedlemmar. Lifekoncernen har ca 880 anställda och omsatte 1,2 miljarder SEK 2022. Totalt, inklusive medlems- och franchise-butiker omsätter Life i Sverige, Norge och Finland ca 1,7 miljarder SEK 2022.

Vad erbjuder Life?
Kulturen på Life präglas av en stark gemenskap och en familjär omgivning där omtanke för både kunden och kollegan står i fokus. Som Life-medarbetare får du utveckla din kompetens inom hälsa och du får självklart rabatt på vårt breda hälsosortiment. Vill du bli en del av Life-familjen?

Ansökan

I denna rekrytering har Life valt att samarbeta med SJR.
För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult
Therese Kraft på 076-879 91 95. Vi intervjuar och presenterar kandidater löpande så vänta inte förlänge med din ansökan. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

Titel: Lönekoordinator
Mer info
Kontaktperson
Therese Kraft
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 nov. 2023 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.

Fler från samma arbetsgivare