Hoppa till innehåll
SJR logotyp

Life Europe söker Ekonomiassistenter

Ansök nu
SJR har fått förtroendet att hjälpa Life Europe att rekrytera ekonomiassistenter till kontoret i Stockholm.

Life är Nordens största hälsokedja med ca 270 butiker i Sverige, Norge och Finland. Hälsa och välmående är något som genomsyrar hela företaget och är ett stort intresse hos många av de anställda. Förra året blev de certifierade som ett Great Place to Work för andra året i rad och företagskulturen präglas av en stark gemenskap och en familjär omgivning där omtanke för både kunden och kollegan står i fokus.

Du kommer att få vara med i ett helt nytt redovisningsteam som rekryteras till Stockholm, vilket innebär stor möjlighet att påverka arbetssätt, rutiner och processer. Vara en del av den spännande digitaliseringsresa som Life står inför.

Om tjänsten
Du kommer att tillhöra redovisningsavdelningen som är en servicefunktion som handhar redovisning och rapportering för de legala enheterna i Sverige, Norge och Finland. Du kommer att ha många interna kontaktytor. Du kommer att arbeta nära verksamheten och supportera driften. Du kommer att utgå från Lifes kontor i centrala Stockholm. Möjlighet att jobba hemifrån två dagar i veckan är något Life tillämpar.

Arbetsuppgifter:
 • Fakturering till franchisetagare, koncernbolag och externa kunder
 • Påminnelsehantering till kunder
 • Beräkning och redovisning av osäkra kundfordringar
 • Hantering av leverantörsfakturor för omkostnader
 • ExFlow superuser (attesthanteringssystem)
 • Hantering av dagskassor inkl redovisning
 • Bankavstämningar
 • Redovisning av utlägg
 • Redovisning av materiella anläggningstillgångar i anläggningsregistret
 • Hantera leasingkontrakt i Aaro
 • Lagerredovisning och planering av inventeringar
 • Hantering av varuinköpsfakturor inklusive matchning mot inköpsorder
 • Delaktig i bokslut (bl a kundfordringar/leverantörsskulder)
Din bakgrund
Vi söker dig som är gymnasieekonom och som har några års erfarenhet från liknande arbete med redovisning på en större ekonomiavdelning. Du har goda kunskaper i Excel och känner dig trygg i engelska i både tal och skrift. Meriterande för tjänsten är erfarenhet från detaljhandeln eller tidigare erfarenhet av ett ERP-byte. Det är meriterande om du har erfarenhet av Navision 2013, Navision 2016 eller Microsoft Dynamics 365 samt ExFlow.

Som person är du driven, noggrann och strukturerad. Du är utåtriktad och gillar samspelet med kollegor. Du är intresserad av affären bakom siffrorna och tycker om förändringar samt bidrar gärna till processutveckling. Du är positiv och ser möjligheter där andra ser problem.

Om företaget
Life är Nordens största hälsokedja med ca 270 butiker i Sverige, Norge och Finland med och ca 800 000 klubbmedlemmar. Lifekoncernen har ca 880 anställda och omsatte 1,2 miljarder SEK 2022. Totalt, inklusive medlems- och franchise-butiker omsätter Life i Sverige, Norge och Finland ca 1,7 miljarder SEK 2022.

Vad erbjuder Life?
Kulturen på Life präglas av en stark gemenskap och en familjär omgivning där omtanke för både kunden och kollegan står i fokus. Som Life-medarbetare får du utveckla din kompetens inom hälsa och du får självklart rabatt på vårt breda hälsosortiment. Vill du bli en del av Life-familjen?

Ansökan
I denna rekrytering har Life Europe valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på 076-879 91 95. Vi intervjuar och presenterar kandidater löpande så vänta inte för länge med din ansökan. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

Titel: Ekonomiassistent
Mer info
Kontaktperson
Therese Kraft
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
20 juni 2023 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare