Hoppa till innehåll
SJR logotyp

Koncernredovisningsekonom till världsledande företag i Södertälje

Till vår kund, ett världsledande företag inom lastbils- och busstillverkning tillsätter SJR nu en duktig Koncernredovisningsekonom.

Företaget sitter i fina lokaler i Södertälje med bra kommunikationer. Urval pågår löpande så varmt välkommen snarast med din ansökan. Detta är ett konsultuppdrag på 7 månader med start under mars/april. För rätt person finns möjligheten därefter att bli anställd direkt hos vår kund eller förlängd på uppdraget.

Företaget tillämpar en hybrid modell där du förväntas jobba på plats i Södertälje ca 2 dagar i veckan.

Om tjänsten

Vi söker en konsult med flera års erfarenhet av koncernredovisning med ett intresse för koncernredovisning ur ett praktiskt, analytiskt och systemlösningsperspektiv. Vår kund arbetar med koncernredovisningssystemen Hyperion Financial Mangagement (HFM) samt SAP BCS. Rollen är placerad i Södertälje och personen rapporterar till Head of Group Financial Reporting Operational.
 • Delaktig i månadsbokslut och analys av olika områden med fokus på koncernens holdingbolag och interna mellanhavanden
  • Analyser och utredningar
  • Löpande ad hoc-uppgifter
  Din bakgrund

  För att lyckas och trivas i rollen är du en positiv och nyfiken person som kommer med förslag till förbättringar och förändringar. Vi önskar att du är driven, noggrann och strukturerad. Vi tror att du har en högskoleexamen inom redovisning och/eller finansiering. Du talar och skriver flytande på svenska & engelska.

  Vidare är du van att arbeta med rapporterings- och redovisningsapplikationer i koncernrapportering, samt är en erfaren användare av Excel. Denna roll innebär att kunna lösa komplexa uppgifter varför du behöver vara analytisk och ha en god problemlösningsförmåga. För att lyckas i rollen bör du kunna fokusera på detaljer utan att förlora greppet om helhetsbilden. Vidare bör du ha egenskapen att både kunna arbeta självständigt och i grupp. En serviceinriktad och lösningsorienterad attityd är något som värdesätts, därför behöver du både sociala och kommunikativa färdigheter då denna roll innehåller både interna och externa kontakter.

  Ansökan
  Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2023-03-30.

  Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet. I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

  Varmt välkommen med din ansökan!

  Konsult hos SJR

  Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

  Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.

  Om SJR
  SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.


  SJR är idag cirka 550 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget Ogunsen AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB och WES AB.


  För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår Integritetspolicy
  Mer info
  Typ av anställning
  Sista ansökningsdag
  29 apr. 2023 (28 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.

  Liknande jobb

  Fler från samma arbetsgivare