Hoppa till innehåll

Koncernredovisningsansvarig


Söker du en roll där du får vidareutvecklas inom koncernredovisning, rapportering och IFRS-regelverket? Trivs du när du får möta varierade och komplexa redovisningsfrågor och får vara ett stöd till kollegor inom området? Då kan rollen som koncernredovisningsansvarig på Jernhusen vara ditt nästa steg. Vi söker dig med några års erfarenhet av koncernredovisning som är redo för nästa steg och ta ansvaret för Jernhusens konsoliderings- och rapporteringsprocess.

Tjänsten är placerad på Jernhusens huvudkontor vid centralstationen i Stockholm.

Om tjänsten
Som Koncernredovisningsansvarig på Jernhusen har du ett helhetsansvar för vår koncernredovisning och delårsrapportering. Vi tillämpar IFRS och agerar i övrigt som ett noterat bolag, vilket ger dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom området. Då vi även har flera stora fastighetsutvecklingsprojekt på gång, kommer du få möjlighet att utvecklas inom komplexa redovisningsfrågor. Du erbjuds även variation i både arbetsuppgifter och utvecklingsområden, som du får vara med att forma utifrån eget intresse och kompetens.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen ingår följande arbetsuppgifter/ansvarsområden:

* Ansvara för Jernhusens koncernredovisning som sker 10 gånger/år
* Ansvara för vår externa rapportering i enlighet med IFRS
* Projektleda delårsrapportering
* Ansvara för de finansiella delarna i årsredovisningen
* Vara delaktig i planering av bokslutsprocess och bokslutsgranskning
* Driva utveckling och stötta i redovisningsfrågor, IFRS-regelverk m.m.

Du rapporterar till ekonomichefen för redovisning och reskontra och tillhör ett redovisningsteam på sju personer.


Lämplig bakgrund
Vi söker dig som har universitetsutbildning med inriktning redovisning/ekonomi samt några års erfarenhet av koncernredovisning. Du har erfarenhet av delårsrapportering och årsredovisning enligt IFRS. Vi ser att du antingen skaffat dig erfarenheten som revisor där du reviderat koncerner eller från en mer ”hands on” roll som koncernredovisningsekonom. Viktigast är att du känner dig trygg med att ta ett självständigt ansvar för de frågorna och leveranserna i en svensk koncern. Då rollen innefattar mycket kommunikation, både muntligt och skriftligt, behöver du ha god kommunikativ förmåga samt behärska svenska obehindrat i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du initiativtagande och du trivs med att arbeta metodiskt och systematiskt. Du är en lagspelare och samarbetar väl tillsammans med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor och organisation. Vidare är du trygg i dig själv och i din kompetens, är engagerad och har förmåga att få med dig andra i syftet att nå gemensamma mål. Du är mån om utveckling och vill gärna fördjupa och utveckla dina kunskaper inom ditt specialistområde.

Om företaget
Jernhusens skapar attraktiva och hållbara fastigheter och stadsmiljöer i anslutning till järnvägen. Vi kopplar samman infrastruktur och stad genom att verka för stadsutveckling i områden med närhet till stationer och kollektivtrafik.

Jernhusen ägs av svenska staten och har i dagsläget 170 medarbetare. Fastighetsbeståndet uppgår till 140 fastigheter med ett totalt marknadsvärde på 22 miljarder kronor. Vi arbetar aktivt och långsiktigt för att bidra till ett minskat klimatavtryck och vår kultur genomsyras av ett stort engagemang, en stor dos nytänkande och vi har alltid kvalitet och säkerhet i fokus. Som arbetsgivare värnar vi om personlig utveckling, lärande och balans mellan arbete och fritid.

SJR logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
06 dec. 2023 (6 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
http://www.sjr.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga