Hoppa till innehåll
SJR logotyp

Jurist till Svensk Värdepappersmarknad

Ansök nu
Jurist till Svensk Värdepappersmarknad.

Svensk Värdepappersmarknad är en branschorganisation som representerar 24 svenska, nordiska och internationella banker, investment banker och värdepappersföretag verksamma på den svenska värdepappersmarknaden. Föreningen bildades år 1908 och verkar för en hållbar och konkurrenskraftig svensk värdepappersmarknad. Föreningen sitter i trevliga lokaler på Blasieholmen, mitt i centrala Stockholm.

En stor del av föreningens arbete handlar om att följa regelutvecklingen på den svenska och europeiska värdepappersmarknaden. Föreningen bedriver ett aktivt informations- och påverkansarbete mot beslutsfattare och myndigheter i Sverige och inom EU. Föreningen arbetar även med mer övergripande policyfrågor och frågor avseende infrastrukturen på värdepappersmarknaden, som är av gemensamt intresse för våra medlemmar.

Verksamheten bygger i hög grad på arbete som utförs inom ramen för föreningens arbetsgrupper, som består av representanter från våra medlemmar. Arbetsgrupperna kan bestå av representanter både från affärs- och juristsidan. På kansliet arbetar vi ofta i team med olika kompetenser.

Föreningens arbete bedrivs till stor del på svenska men diskussioner med våra nordiska och europeiska kollegor och kommunikation riktad mot EU sker normalt på engelska. Mer information om föreningen finner du på svpm.se.

Arbetsbeskrivning

Föreningens kansli består av 10 medarbetare, av vilka tre är jurister. Då en av våra jurister har lämnat föreningen för ett nytt uppdrag söker vi nu en jurist som är intresserad av värdepappersmarknaden.

Föreningens jurister och övriga experter följer och informerar våra medlemmar om regelutvecklingen i Sverige och inom EU, leder arbetsgrupper, besvarar konsultationer och gör rättsutredningar, samt deltar i föreningens påverkansarbete gentemot svenska och europeiska beslutsfattare och myndigheter. Som jurist hos oss får du möjlighet att arbeta med stora och små frågor i en spännande miljö tillsammans med engagerade och drivna kollegor. Arbetet ger möjlighet att vara en "spindel i nätet" och skapa stora kontaktytor i såväl en svensk som en internationell kontext.

Vilka specifika områden som du får ansvar för kommer delvis att bero på dina kunskaper, intressen och tidigare erfarenheter. I dagsläget ser vi framför oss att du kan komma att delta i föreningens arbete med frågor relaterade till bland annat aktie- och derivatmarknaden, compliance, marknadsmissbruk, samt penningtvätt. Om du har intresse för och erfarenhet av sådana frågor är det därför en fördel. Föreningen täcker ett stort område och många olika frågor, så dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande över tid beroende av vad som är viktigt och relevant för våra medlemmar.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker har svensk akademisk examen i juridik eller motsvarande, gärna kompletterad med studier eller arbete i utlandet. Vi tror att du har flerårig erfarenhet från svensk eller utländsk bank, värdepappersbolag, advokatbyrå, intresseorganisation, departement eller myndighet.

Vi utgår ifrån att du har ett stort intresse för värdepappersmarknadens funktion och regelutvecklingen i Sverige och inom EU. Du uttrycker dig väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska. Du är van vid och trivs med att arbeta självständigt såväl enskilt som i mindre och större grupper. För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du är prestigelös och flexibel, är noggrann och strukturerad i ditt arbete, har god förmåga att arbeta med andra och göra flera saker parallellt, samt att du trivs med att arbete i en mindre organisation.

Det är viktigt att du är serviceinriktad och tycker om att även ha externa kontakter, där du kan både lyssna och dela med dig av information. Ditt jobb gör du med hög integritet och med gott omdöme.


Ansökan


Svensk Värdepappersmarknad samarbetar i den här rekryteringen med SJR Executive Search. Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande och vårt mål är att börja intervjua kandidater omgående.

Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03

Välkommen med din ansökan

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 nov. 2023 (41 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare