Ekonomichef till Camfil AB

Ekonomichef till Camfil AB

Om Camfil
Camfil är världsledande inom tillverkning av renluftslösningar till kommersiella och industriella system för luftfiltrering och luftföroreningskontroll. Camfil har sitt huvudkontor i Stockholm och en omsättning på 12 miljarder. Koncernen har 5600 anställda, försäljningsbolag i mer än 30 länder med 30 fabriker och 6 forskningscenter spridda över hela världen. Vi hjälper kunder i en mängd olika industrier och i samhällen över hela världen. Läs mer om företaget på www.camfil.com.

Om tjänsten

Camfil AB söker nu en erfaren Ekonomichef som får en nyckelroll i vidareutvecklingen av bolagets Shared Service funktion samt i att driva effektivitet inom finansprocesser på bolaget.

Som Ekonomichef kommer du ha ett nära samarbete med övriga koncernfunktioner, dotterbolag, divisionsbolag samt med medarbetare inom Shared Service funktionen. Du sitter i den finansiella ledningsgruppen i Stockholm och rapporterar till koncernens CFO. Rollen har i dagsläget fem direktrapporterande, men kan komma att utökas i takt med att Camfil's Shared Service funktion växer.

Tjänsten som Ekonomichef innebär att du får huvudansvaret för moderbolagets ekonomifunktion. Du har det övergripande ansvaret för bolagets redovisning och rapportering till koncernen såväl som att säkerställa att lagstadgade krav efterlevs. I ansvaret ingår även budgetering, prognoser, och hantering av koncerngemensamma kostnader. Skatt och deklarationer sköts i huvudsak av koncernens skattefunktion. I rollen förväntas du också upprätthålla och utveckla befintliga strukturer och processer.

I rollen som Ekonomichef så ingår även ansvaret för Shared Service funktionen. Shared service hanterar leverantörsreskontran och betalningar för flera Camfil bolag. Från att tidigare enbart ha ansvarat för Sverige, så har funktionen utökats till att även inkludera Camfil bolagen i övriga norden. Planen framåt är expandera konceptet i Europa i takt med att koncernen implementerar Microsoft D365 samt att även inkludera andra finansiella tjänster. Det här ett av de viktigaste initiativen inom finans som du förväntas leda och utveckla för att driva effektivitet inom finansprocesser. Det innebär också ett funktionellt ägande av relevanta processer som stöd för bl a implementering av D365 och andra förbättringar.

Tjänsten kan vara placerad på Camfil's huvudkontor i centrala Stockholm eller i Trosa.

Din bakgrund

Du har en universitetsutbildning, civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete, antingen som redovisningschef eller ekonomichef med personalansvar. Om du har erfarenhet från Shared Service funktioner så är det starkt meriterande. Du är en van användare av Microsoft Excel och olika affärssystem samt har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.

Du har erfarenhet av personalansvar och ett genuint intresse för ledarskap och att utveckla andra. Du drivs också av att aktivt förbättra processer och rutiner. Vidare så är du en lagspelare som är kommunikativ, pedagogisk och har lätt för att hantera olika kontaktytor inom organisationen.

Camfil erbjuder

Camfil är ett stabilt företag som det går bra för och där planen är att fortsätta växa. Vi erbjuder ett omväxlande arbete i ett globalt familjeägt företag där du blir en del av en internationell ekonomiorganisation med stora möjligheter till att självständigt påverka och driva förbättring inom ditt område. Vi erbjuder en attraktiv arbetsmiljö i en innovationsorienterad kultur där engagemang, lagarbete och ett positivt förhållningssätt värdesätts.

Camfil erbjuder möjligheten till ett hybridarbetssätt, med distansarbete 2 dagar/vecka.

Ansökan

I denna rekrytering har Camfil valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Kontaktperson Karin Van Egeraat
Telefon 070-4715908
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 apr 2023 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.