Controller till hamnbolag i Frihamnen

Controller till hamnbolag i Frihamnen

Nu tillsätter SJR en Controller för konsultuppdrag med anställning hos SJR.

Vår kund med kontor i Frihamnen är ett stort hamnbolag. Uppdraget startar 1e februari och pågår i 12 månader, därefter kan man bli förlängd på uppdraget.

Vår kund erbjuder rederier, hyresgäster, stockholmare och turister åtkomst till Stockholm och regionen genom att tillhandahålla modern hamnanknuten infrastruktur och service.

Uppdragsbeskrivning:

Arbetet innefattar rapportering och budgetarbete av främst sjöfartsintäkter relaterat till passagerar- och godstrafik. Månadsrapportering med analyser samt statistikrapportering. Du arbetar främst i Excel där du bygger upp rapportering och gör budgetberäkningar. Kontroll av kostnader, exempelvis servicetjänster. Du är med och driver utvecklings- och förändringsarbeten samt försäkrar datakvalitet i verksamhetssystemet PortIT. Du arbetar nära marknadsavdelningen och stöttar marknadsansvariga med prisberäkningar och uppdaterar system med korrekta prislistor. Till detta tillkommer också visst stöd åt marknadsansvarig för fastigheter.

Arbetsuppgifterna är varierande och det krävs att du är en lagspelare men arbetar med ett självständigt driv. Du är kommunikativ, lösningsorienterad och tar initiativ till förbättringar. Då rollen ses över söker vi dig som kan effektivisera arbetssätt, se över processer och bygga upp ny rapportering.

Arbetsuppgifter i sammandrag:
  • Intäkts- och kostnadskontroll. Uppföljning per segment.
  • Resultatuppföljningar/analyser till ledningsgrupp.
  • Budget och prognoser.
  • Utveckla/automatisera uppföljningsmodeller.
  • Ekonomiska beräkningar och analyser till mån-, tertial-, årsbokslut.
  • Underlag till revisioner.
  • Statistikrapportering och sammanställning till styrelsetabeller.
  • Bistå marknadsavdelningen med underlag och analyser för prissättningar.
En del av uppdraget är att tillsammans med controllerkollega, redovisningschef och marknadschef se över behov och fördelning av ovan arbetsuppgifter inom operativt verksamhetsområde, sjöfarts- och fastighetssegmentet. Därmed kan arbetsuppgifterna komma att förändras.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk examen. och minst 7 års erfarenhet från en liknande roll är ett krav. Vi förväntar oss att du är IT och systemvan samt att du är duktig på Excel. Har du tidigare arbetat med MS Power Query/Datalager och BI-verktyg samt med UBW/Agresso är det starkt meriterande. Tjänsten kräver att du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann samt är en lagspelare som gillar att jobba proaktivt och affärsnära. Vi vill att du är driven och självgående samt har en fallenhet för kommunikation med syfte att konsultera berörda parter internt. Det är naturligt för dig att jobba målinriktat samtidigt som du månar om kollegor och stöttar teamet vid behov.

Ansökan

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2023-02-15.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet. I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Konsult hos SJR

Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.

Om SJR
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.


SJR är idag cirka 550 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget Ogunsen AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB och WES AB.


För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 mars 2023 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.