Business Controller till Sabis AB

Business Controller till Sabis AB

Är du en ekonom i början av din karriär och vill fortsätta utvecklas i rollen som controller? Vill du jobba med analys och verksamhetsstyrning inom ett familjärt och framåtriktat bolag där du har stora kontaktytor och blir en viktig länk mellan drift och ekonomi? Då kan det här vara din nästa utmaning!


Om Sabis

Sabis är ett Stockholmsbaserat familjeföretag grundat 1874. Med vår historia och tradition av kvalitet och service har Sabis en unik position inom mat och service och driver idag restauranger, caféer, hotell- och mötesanläggningar samt matbutiker. På Sabis är vi ca 600 medarbetare som tillsammans säljer varor och tjänster för närmare en miljard kronor per år. Vår vision är att skapa "Sveriges bästa kundupplevelser inom mat och möten". Sabis präglas av en familjär stämning, prestigelöshet och genuin omtanke av sina anställda.

Om tjänsten

Som Business Controller ingår du i ett team på nio personer. Du kommer att ansvara för affärsområdet Restaurang och Servicetjänster där du jobbar nära driftchefer och affärsområdeschefer samt sitter med i affärsområdets ledningsgrupp för att skapa lönsamhet.

Arbetsuppgifter:

  • Ansvara för budget och prognosprocesser
  • Driva och samordna månadsrapporteringen
  • Presentera månadsresultatet
  • Genomföra analyser
  • Följa upp lönsamhet
  • Systemansvar för affärsområdet
  • Supportera i analyser utifrån KPI: er
  • Ad hoc uppgifter relaterade till funktionen
  • Driva/vara del av ekonomirelaterade projekt inom affärsområdet
Rollen innebär många kontaktytor främst internt och du rapporterar till CFO. Kontoret ligger centralt i Stockholm.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk examen eller annan motsvarande eftergymnasial utbildning inom ekonomi. 1-3 års erfarenhet från en liknande roll är ett krav. Har du tidigare jobbat på en revisionsbyrå där du fått en god förståelse för helheten är det ett plus. Erfarenhet av lönsamhets- och finansiella analyser är starkt meriterande. Vi förväntar oss att du är IT och systemvan samt att du är duktig på Excel. Har du tidigare arbetat med Microsoft Dynamics NAV eller Microsoft Business Central är det en fördel i likhet med Microsoft Power BI. Tjänsten kräver att du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann samt är en lagspelare som gillar att jobba proaktivt och affärsnära. Vi vill att du är driven och självgående samt har en fallenhet för kommunikation med syfte att konsultera berörda parter internt. Det är naturligt för dig att jobba målinriktat samtidigt som du månar om kollegor och stöttar teamet vid behov. Din förmåga att se helheten i kombination med din känsla för affären blir en tillgång för organisationen. Du har en hög ambition och en stark vilja att växa i rollen samtidigt som du har ett genuint intresse för branschen och värdesätter relationen till kollegor.

Ansökan

I denna rekrytering har Sabis valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Öberg på 076-6471603. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2023-01-31. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 feb 2023 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.