Business Controller till Genexis Group AB

Business Controller till Genexis Group AB

Om företaget

Genexis Group är en innovativ europeisk koncern med över 30 års erfarenhet inom telekom och bredbandsindustrin med utrustning för hemmet såsom fiberterminering, gateways, och Wi-Fi, samt mjukvara till bredbands- och IOT-produkter. Bolaget passerade 2022 en miljard kronor i omsättning och har ca 220 medarbetare fördelat på ett 10-tal kontor i Europa, med huvudkontor i Sätra strax utanför Stockholm. Genexis är marknadsledande på flertalet av de marknader man finns på och kunderna är främst teleoperatörer såsom Telia, KPN och BT. I Sverige och Norden agerar Genexis på en mogen marknad där fiber började rullas ut för 15 år sedan, medan marknaderna i Central- och Sydeuropa är relativt unga då fiberutrullningen börjat först på senare år och tillväxten är hög.

Om tjänsten

Arbetar du som Business Controller och är redo att ta nästa steg i din karriär? Vill du fortsätta utvecklas i en föränderlig och entreprenörsdriven företagskultur där du får stora möjligheter att vara med och påverka samt utvecklas tillsammans med oss? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Genexis Group AB fortsätter att växa och förstärker nu med en driven Business Controller till en nyinrättad position. Tjänsten innebär att du kommer att ansvara för samordning av olika koncerninitiativ och projekt, hållbarhetsmål och rapportering. Vidare så kommer du att vara aktivt deltagande vid bolagsförvärv samt kommer att hantera externa och regulatoriska förfrågningar. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm som en del av Group Finance och rollen rapporterar direkt till Group CFO.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:
 • Att stödja CFO i finans- och ledningsrapportering samt i hållbarhetsrapportering både internt och mot ägare samt Nasdaq
 • Att stödja CFO i budget- och prognosprocessen
 • Att implementera och följa interna KPI'er
 • Att utföra verksamhetsanalyser
 • Att följa upp likviditetsmål
 • Att fungera som ett proaktivt stöd för chefer inom organisationen var det gäller KPI'er, business case samt i budget och prognosarbetet för att kunna ta välgrundade beslut och uppnå företagets mål
 • Att vara systemägare för verktyget Cognos Controller utifrån ett planerings- och analysperspektiv
 • Stödja CFO vid bolagsförvärv samt bygga en struktur som möjliggör ett smidigt införande av finanspolicies, system och rutiner för förvärvade bolag
 • Att underlätta användandet och kvalitetssäkra koncernens dokumenthanteringssystem Complete Control
 • Assistera vid utveckling och implementering av strategier för hållbarhet och miljöredovisning
 • Att övervaka hållbarhetsarbetet ur ett koncernperspektiv
Din bakgrund

För att lyckas i rollen tror vi att du har en akademisk examen med ekonomisk inriktning. Du har arbetat minst ett par år som Business Controller och har tidigare erfarenhet av budget- och prognosarbete. Du är en van systemanvändare och har mycket goda kunskaper i Microsoft Excel. Tjänsten kräver också att du har mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Som person är du driven, initiativtagande och har lätt för att lära dig nya saker. Du är analytisk, lösningsorienterad samt trivs i en föränderlig och entreprenörsdriven miljö där du kontinuerligt förväntas bidra till att utveckla våra rutiner- och processer. Du är kommunikativ, pedagogisk och har lätt för att samarbeta med olika typer av människor och kulturer.

Ansökan

I denna rekrytering har Genexis Group AB valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Kontaktperson Karin Van Egeraat
Telefon 070-4715908
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 mars 2023 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.