Hoppa till innehåll
SJR Executive Search logotyp

ICA Banken söker Säkerhetsspecialist

Ansök nu
Om tjänsten

Vi söker nu en Säkerhetsspecialist med flerårig erfarenhet av att arbeta med Informationssäkerhet. Säkerhetsspecialisten kommer att anställas i ICA Banken men förutom banken även arbeta mot dotterbolaget ICA Försäkring.

Funktionen

Funktionen för säkerhet består av tre personer, inklusive chef, och är placerad i första försvarslinjen. Teamet ska verka för en sund säkerhetskultur där riskmedvetna beslut tas, genom att arbeta med rådgivning och som stöd i införande och uppföljning av informationssäkerhetsskyddet baserat på ställda krav i ICA Bankens och ICA Försäkrings ledningssystem för informationssäkerhet. Inom säkerhetsfunktionen spelar du en viktig roll i att skydda våra kunders och företagets tillgångar genom att identifiera samt hantera säkerhetsrisker och incidenter.

Rollen

Som Säkerhetsspecialist kommer du att ha en rådgivande roll inom området Informationssäkerhet och arbetsuppgifterna kommer bland annat innebära att:
  • Identifiera, analysera och ansvara för rapportering av säkerhetsrisker och incidenter
  • Genomföra säkerhetsrevisioner och utvärdera säkerhetskontroller för att säkerställa efterlevnad av interna och externa regler
  • Bedöma och rekommendera säkerhetshot och riskhanteringsåtgärder
  • Stötta och utföra säkerhetsutvärdering av leverantörer
  • Utveckla och bidra till bolagens utbildningsprogram för informationssäkerhet
  • Driva arbete kring kontinuitetsplanering
  • Agera rådgivande och kravställande i utvecklingsinitiativ
  • Hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och hoten inom säkerhet och föreslå lämpliga skyddsåtgärder
Kvalifikationer

Vi söker efter en erfaren Säkerhetsspecialist med relevant akademisk examen och flerårig erfarenhet av att arbeta med Informationssäkerhet. Du har din bakgrund inom tillståndspliktig/reglerad verksamhet, gärna inom bank och eller/försäkring, alternativt att du arbetat med frågorna på konsultbolag med fokus på vår bransch.

Du är väl insatt i ISO 27001 och ISO 27002 och är därmed van att arbeta efter ledningssystem för Informationssäkerhet. Du har erfarenhet av att arbeta med IKT-riskhantering, behörighetsfrågor, kontinuitetsplanering, krisledning och har vana av att leda, driva och hantera arbetet avseende säkerhetsincidenter.

Rollen ställer krav på god samarbetsförmåga samtidigt som du tar egna initiativ, är självgående och har förmågan att prioritera.

För att lyckas i rollen krävs även att du är trygg, förtroendeingivande, öppen och transparent samt kommunikativ med en pedagogisk ådra. Du lockas av att arbeta i en miljö som kännetecknas av utveckling, entreprenörskap, samarbete och glädje på jobbet. På det hela taget kommer du att få en roll som innebär ett stort eget ansvar med en frihet och möjlighet att kunna påverka.

Om ICA Banken

ICA Banken erbjuder ett komplett utbud av banktjänster för privatpersoner, allt ifrån spara och betala till låna och försäkra. Våra Företagstjänster levererar effektiva betaltjänster och finansiella lösningar till ICA Handlare, ICA Gruppen samt myndigheter och kommuner. Vi vill göra varje dag lite enklare och förenkla vardagen för ICAs kunder. Vi möter våra kunder i butik, digitalt och via telefon. Tillgänglighet, enkelhet, låga avgifter och tydliga villkor är centralt för oss. ICA Banken, som startade sin verksamhet 2001 och ingår i ICA Gruppen. Huvuddelen av verksamheten ligger i Borås och ICA Banken har sitt säte i Stockholm, Solna.

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Därför ska du välja ICA

Varje dag är en härlig utmaning på ICA Banken & ICA Försäkring. Varför det? Jo, för att hela vår bransch håller på att förändras. Och den förändringen öppnar för spännande utmaningar där gamla invanda sätt att arbeta på kommer att utmanas. Det betyder också att vi på riktigt måste hålla oss i konstant utveckling - både som individer och som verksamhet. Vi behöver föra samman innovation och digitalisering i en härlig kombination, där vi tillsammans kan hitta de där smarta och praktiska lösningarna som kunderna knappt vet om att de behöver. Än.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning och utökad bakgrundskontroll i samband med rekryteringsförfarandet.

Ansökan

I denna rekrytering har ICA Banken valt att samarbeta med SJR Executive Search. För mer information är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Anders Dareholt på 070-471 59 09. Observera att vi inte tar emot ansökningshandlingar via e-post eller via privat meddelande på LinkedIn samt att urval kommer att påbörjas efter semestrarna i slutet av augusti månad med intervjuer under september.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy:

https://sjr.se/integritetspolicy/
Mer info
Kontaktperson
Anders Dareholt
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SJR Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

SJR Executive Search är en del av koncernen Ogunsen AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare