Hoppa till innehåll
SJR Executive Search logotyp

Group Treasury – Legal & Transaction Management


Medarbetare till Group Treasury - Legal & Transaction Management


Group Treasury är Handelsbankens centrala finansavdelning som ansvarar för koncernens likviditet, finansiering och är koncernens internbank. Här hanteras bankens likviditets-, valutakurs- och ränterisker. Avdelningen är bankens ekonomiska nav och har djupgående kontakter med alla delar av banken samt med aktörer på lokala och internationella kapitalmarknader, ratinginstitut och myndigheter.

Inom Group Treasury ingår enheten Legal & Transaction Management som består av fyra medarbetare. Denna avdelning ansvarar för koncernens upplåning, dokumentation av likviditet och finansiering, projektledning av uppdateringsprocesser, implementering av nya regelverk samt ger stöd till ledande befattningshavare i juridiska frågor.

Du kommer ha en viktig roll i framtagandet av bankens och Stadshypoteks finansieringsprogram och därtill hörande transaktioner då enheten ansvarar för koncernens upplåningsprogram. Handelsbanken agerar på den svenska marknaden såväl som på flertalet av de internationella kapitalmarknaderna, exempelvis på europamarknaden och den amerikanska marknaden. Avdelningen är i kontakt med en stor mängd regelverk samt dess förändringar, vilket ställer höga krav på att hålla sig à jour med dessa, samt tillser att lånedokumentationen är korrekt uppdaterad.

I rollen får du möjlighet att samarbeta med ett flertal av bankens avdelningar, vilket ger en god inblick i koncernens verksamhet, samt även med externa parter som till exempel advokatbyråer, investmentbanker och börser i Sverige och utomlands.

Kompetensen i gruppen är hög vilket innebär att du ges möjlighet till ett givande utbyte med dina kollegor. Enheten du kommer tillhöra präglas av en prestigelös inställning där vi samarbetar mot gemensamma mål.

Din profil

Vi utgår ifrån att du har en akademisk utbildning och med juridik och/eller finansiell inriktning. Tidigare arbete med bank och finansrätt inom området finansiering och upplåning är mycket värdefullt, liksom kunskap kring de större regelverken inom bank och finans. Vilja och drivkraft att lära är en egenskap som vi värdesätter högt. Då en stor del av arbetet bygger på intern och extern kommunikation är det viktigt att du är utåtriktad och känner dig bekväm med det.

Arbetet sker mestadels på engelska som det därför krävs mycket goda kunskaper i, såväl i tal som skrift. Avslutningsvis förmodar vi att du känner igen dig i att vara en drivande person med en positiv attityd samt med god samarbetsförmåga som värdesätter teamarbete och inte är främmande för att hantera både enklare och mer krävande arbetsuppgifter.

Om Handelsbanken som arbetsgivare

Handelsbanken är en långsiktig och engagerad arbetsgivare. Vår starka värdegrund bygger på tilltro och respekt för individen och genomsyrar hela vår företagskultur. Hos oss får du ett stort eget ansvar och stora befogenheter att fatta egna beslut, samtidigt som vår verksamhet bygger på samarbete och att vi stöttar varandra. Våra skilda kompetenser och erfarenheter gör att vi alla kan bidra till vår verksamhet med olika perspektiv.

Vi har en stark tro på våra medarbetare och uppmuntrar egna initiativ, förmågan att tänka tvärt om och att söka innovativa lösningar. När våra medarbetare utvecklas, utvecklas banken.

Mer information om Handelsbanken finns att läsa på https://www.handelsbanken.se/sv/om-oss

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Handelsbanken med SJR Executive Search. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller William Lindbom, Researchkonsult 073-383 55 99. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet. I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!
För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy:
https://sjr.se/integritetspolicy/
Mer info
Kontaktperson
Hendrik Dahlgren
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 maj 2023 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

SJR Executive Search är en del av koncernen Ogunsen AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare