Hoppa till innehåll

Om Landshypotek Bank


Landshypotek Bank är en liten bank med en stor uppgift där medarbetarna är avgörande för vår framgång. Vi utgörs av cirka 230 engagerade medarbetare på 19 kontor. Skillnaden mellan vår bank och andra är att här kommer du märka och se effekterna av hur du bidrar till att vi når våra mål. Sedan 1836 har vi finansierat satsningar inom jord- och skogsbruk och för företagande på landsbygden. Banken drivs inte av eget vinstintresse med utdelning till aktieägare utan överskottet delar vi i stället ut till våra jord- och skogsbrukskunder. På så sätt bidrar vi till ett rikare liv i hela landet. Idag erbjuder vi också bolån till husägare utanför storstäderna samt sparande för alla vars hjärtan klappar för en levande landsbygd.

Till vårt kontor i Stockholm, beläget i Mood-gallerian, söker vi nu en Ekonomichef.

Din roll

Som Ekonomichef på Landshypotek Bank blir du en viktig del i att säkerställa bankens ekonomiska rapportering. Du leder Ekonomiavdelningen som idag består av fyra personer i deras arbete med löpande redovisning, rapportering, fakturering, lönehantering, moms och skatt.

Du ansvarar för verksamhetsplanering, budgetering och vidareutvecklar tillsammans med dina medarbetare optimala processer, rutiner och arbetssätt.

Din roll har en hel del interna kontaktytor såsom Treasury och Affärskontroll och du kommer även att ha externa kontakter med till exempel revisorer och myndigheter.

Du ingår i ledningsgruppen för Finansavdelningen och rapporterar till CFO.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet av att arbeta brett och kvalificerat med liknande arbetsuppgifter, företrädesvis inom finansbranschen. Du kan också ha din erfarenhet som konsult inom revision där du arbetat mot finansbranschen. Förutom gott redovisningskunnande bör du ha affärsintresse och ett personligt driv. Det är ett plus om du har intresse för jord-/skogsbruk och bland annat av denna anledning tilltalas av Landshypotek Bank.

Som ledare är du trygg, engagerad, omtänksam och uppskattar att arbeta nära din personal.

Rollen ställer också krav på att du är bra på att kommunicera och skapa förtroende samt att du är strukturerad, noggrann, ansvarstagande, analytisk och proaktiv.

Som medlem i Finansavdelningens ledningsgrupp är du öppen, delar med dig samt ser till helheten och har lätt för att sätta dig in i andras områden.

På Landshypotek Bank erbjuds du en trevlig och familjär kultur. Vi är en liten organisation med korta beslutsvägar, där vi hjälper och stöttar varandra i arbetet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Landshypotek Bank med SJR Executive Search. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Anders Dareholt på 070- 471 59 09 eller Researchkonsult Emelie Jorland 072-066 02 98. Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet. Bakgrundskontroll kommer att genomföras på slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy:

https://sjr.se/integritetspolicy/
Mer info
Kontaktperson
Anders Dareholt
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 apr. 2023 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

SJR Executive Search är en del av koncernen Ogunsen AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare