Hoppa till innehåll
SJR Executive Search logotyp

AMF söker Bolagsjurist inriktning försäkringsrätt

Ansök nu
Om AMF

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på mer än 750 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden. Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans. Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss.

Nu söker vi en erfaren Bolagsjurist med fokus på försäkringsrätt till vår juridikavdelning. Som en viktig del av vårt juridiska team, bestående av tre specialister inom försäkring och två inom kapitalförvaltning, kommer du att ta dig an en bred variation av juridiska frågeställningar som påverkar verksamheten.

Rollen

Du kommer att ha en bred roll och arbeta med samtliga legala frågeställningar som uppkommer inom försäkringsverksamheten. Dina ansvarsområden kommer bland annat innebära att fungera som juridiskt stöd till försäkringsverksamheten kopplat till exempelvis produktutveckling, villkorsskrivning och administrativa processer. Du kommer även att arbeta med bevakning och implementering av nya regelverk, med extra fokus på hållbarhetsreglering, samt med utveckling och förvaltning av AMF:s företagsstyrning och interna regelverk.

Kvalifikationer

Du har i grunden en juridikexamen och flera års erfarenhet av juridiskt arbete på ett försäkrings- eller tjänstepensionsföretag. Det är meriterande med erfarenhet från advokatbyrå med liknande frågeställningar.

Vi värdesätter din förmåga att vara driven och självständig samtidigt som du har god förmåga att samarbeta med andra delar av verksamheten. Att kunna ge komplexa juridiska råd och stöd på ett enkelt och pedagogiskt sätt till icke-jurister är avgörande. Rollen ställer höga krav på din kommunikationsförmåga, både muntligt och skriftligt. För att trivas och passa med oss på AMF är du prestigelös, van att arbeta serviceinriktat och uppskattar teamarbete.

Denna roll ger dig en unik möjlighet att utvecklas i en organisation som är ledande inom sin bransch. Om du har relevant bakgrund och personlighet, är redo för en ny spännande utmaning och vill bidra till att utveckla vårt starka juridiska team, tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AMF med SJR Executive Search. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Anders Dareholt på mobilnummer 070- 471 59 09 eller Researchkonsult Emelie Jorland på 072-066 02 98. Skicka in din ansökan innehållande CV och personligt brev. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Urval kommer att påbörjas i mitten av augusti med intervjustart i början av september. Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet. Bakgrundskontroll kommer att genomföras på slutkandidat.

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy:

https://sjr.se/integritetspolicy/
Mer info
Kontaktperson
Anders Dareholt
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SJR Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

SJR Executive Search är en del av koncernen Ogunsen AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare