Hoppa till innehåll
SJR Executive Search logotyp

Alecta Fastigheter söker IT Arkitekt

Ansök nu
Alecta Fastigheter söker IT Arkitekt
Trivs du in en miljö som präglas av ett högt engagemang och nära samarbeten? Tycker du om att arbeta framåtriktat och vill du vara med och bygga ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag? Vi söker nu en IT Arkitekt som ett led i att utveckla verksamhetsnära IT.

Häng med på resan att hjälpa oss bygga utvecklingen av en modern, verksamhetsnära IT funktion på Alecta Fastigheter!

Bakgrund
Alecta Fastigheter bildades i januari 2021 av moderbolaget Alecta utifrån en expansionsplan på fastighetssidan.

Vi drivs av en passion att lyfta människor, verksamheter och städer samtidigt som vi har kraft att genomföra verklig förändring. Vi kallar det Lyftkraft; viljan att lyfta blicken och kraften att bygga en bättre framtid. Vi är stolta över vårt uppdrag - att skapa god avkastning till Alectas pensionssparare.

Långsiktig, hållbar och digital utveckling

Alecta Fastigheter tar ett helhetsansvar genom att både äga och förvalta fastigheterna, vi närmare våra hyresgäster och har möjlighet att förstå deras behov och platsen vi verkar på bättre. Vi har en ambition om att vara ledande inom hållbarhet och digitalisering och utifrån ett kontinuerligt arbete ta oss närmare det målet. Vårt ansvar i form av hållbarhet ska genomsyra allt vi gör.

Fokus på människan

Vårt arbete är långsiktigt och den utveckling vi driver ska göra skillnad för staden, platsen och människorna som vistas där både nu och i framtiden. Det är en stor och viktig utmaning vi tar oss an och vi gör det genom en stark, kompetent och transparent organisation som arbetar utifrån våra ledord: Affärsskapande, Närvarande och Lyftkraft och för vår vision: Tillsammans lyfter vi människor, verksamheter och städer och skapar framtidsvärde.

Huvudsakliga ansvarsområden
Som IT Arkitekt på Alecta Fastigheter ingår du i en mindre funktion som ansvarar för Digitalisering, IT och rapporterar direkt till CDO. I denna roll har du ansvar för att bygga upp relevanta arkitekturförmågor kring tex integration, masterdata och informationsmodell. Du kommer att arbeta nära vårt moderbolag Alectas IT-funktion. Vi har en utvecklingsorienterad agenda så mycket av arbetet kommer att handla om att arbeta i pågående och framtida utvecklingsinitiativ med tex lösningsdesign, att hitta synergier mellan olika initiativ samt utveckla bra partnerskap med våra leverantörer. Att hela tiden arbeta nära verksamhetens olika delar, förstå behoven och gemensamt hitta lösningar är också självklara delar av din vardag. Vidare ansvarar du för att upprätthålla en god struktur för systemdokumentation.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en teknisk akademisk utbildning samt gedigen erfarenhet från en bred och teknisk roll inom IT arkitektur eller systemutveckling. Det är positivt om du tidigare varit med på en liknande resa där du tagit ansvar för ett bolags utveckling i allt från strategi till handling. Då detta är en kommunikativ nyckelroll med många intressenter såväl internt som externt är det viktigt att du har en förmåga att se helheten och som person är samverkande, flexibel och prestigelös. Rollen innebär i mångt och mycket att vara en "brobyggare" mellan olika funktioner och intressenter.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Alecta Fastigheter med SJR Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta seniorkonsult Hendrik Dahlgren på mobilnr. 070-471 59 03. Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av rekryteringsprocessen.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsla personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.


Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy:

https://sjr.se/integritetspolicy/.
Mer info
Kontaktperson
Hendrik Dahlgren
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 nov. 2023 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SJR Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

SJR Executive Search är en del av koncernen Ogunsen AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare