Hoppa till innehåll

Accounting Manager till Genexis Group

Genexis Group är en innovativ europeisk koncern med över 30 års erfarenhet inom telekom och bredbandsindustrin med utrustning för hemmet såsom fiberterminering, gateways, och Wi-Fi, samt mjukvara till bredbands- och IOT-produkter. Bolaget passerade 2022 en miljard kronor i omsättning och har ca 220 medarbetare fördelat på ett 10-tal kontor i Europa, med huvudkontor i Sätra strax utanför Stockholm. Genexis är marknadsledande på flertalet av de marknader man finns på och kunderna är främst teleoperatörer såsom Telia, KPN och BT. I Sverige och Norden agerar Genexis på en mogen marknad där fiber började rullas ut för 15 år sedan, medan marknaderna i Central- och Sydeuropa är relativt unga då fiberutrullningen börjat först på senare år och tillväxten är hög.

Genexis Group är inne i en förändringsfas och vi förstärker nu vår finansorganisation med en Accounting Manager. Som Accounting Manager för Genexis Group blir du en del av ett kreativt och framåtblickande team där du tar ansvar för att leda och förbättra redovisningsprocesserna. Med dina omfattande kunskaper och erfarenheter har du en central roll i att säkerställa korrekt redovisning och rapportering.

Rollen

Ditt uppdrag som Accounting Manager innebär att leda koncernens redovisningsfunktion med cirka 4-5 direktrapporterande dedikerade, samt ytterligare 3-4 "dotted-line" rapporterande redovisningsekonomer/ekonomiassistenter på flera av våra Europeiska kontor som rapporterar till BC i Eindoven. Utöver detta ansvarar du även för kontakten med externa redovisningsbyråer som vi använder för våra mindre internationella enheter. Tillsammans med ditt team säkerställer du att den legala enheten Genexis Group AB och dess dotterbolag upprätthåller en hög standard när det gäller redovisning. Du ingår i ledningsgruppen för Finansavdelningen där du påverkar och bidrar till funktionens övergripande strategi och framgång. Accounting Manager Genexis Group AB rapporterar direkt till CFO.

I rollen som Accounting Manager kommer du att vara en nyckelperson i att driva förbättringar inom ekonomiprocesser och arbetsflöden. Din förmåga att identifiera och implementera effektiva förändringar kommer att vara avgörande för att säkerställa smidiga och framgångsrika arbetsprocesser. Att vidareutveckla och leda ett tryggt och ansvarstagande team, där medarbetarna trivs och utvecklas är också en viktig del av rollen. Accounting Manager kommunicerar med myndigheter, revisorer, försäkringsbolag och skatterådgivare och ansvarar för löpande rapportering av skatter och moms. Accounting Manager har även ansvaret för koncernkonsolideringen som idag hanteras via en konsult.

I rollen ingår bland annat:
  • Ledning av arbete på redovisningsavdelningen
  • Stötta och utbilda medarbetare inom redovisningsavdelningen
  • Månads- kvartals- och årsbokslut
  • Årsredovisning
  • Rapportering till skatteverket
  • Transfer pricing
  • Förbättra processer och rutiner för löpande redovisnings- och bokslutsarbete
  • Lönehantering
Du arbetar i huvudsak från vårt huvudkontor i Sätra, Stockholm.

Din profil

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi (eller motsvarande) och flera års erfarenhet av liknande roller i stora bolag. Din förståelse för intern- och externredovisning är en viktig tillgång och du har en tydlig vision av hur välfungerande redovisnings- och rapporteringsprocesser ser ut. Du har en strategisk höjd samt en god analytisk förmåga och erfarenhet av och intresse för de operativa frågeställningarna. Du är väl insatt i ekonomiregelverken (K3, IFRS) och helt självgående i redovisningens alla processer, från ax till limpa. Du är med andra ord självständig i bokslutsarbetet och i upprättandet av årsredovisningar, tillsammans med ditt team. Erfarenhet av Jeeves, Cognos Controller och/eller Adra Balancer/Task Manager är meriterande.

Som en erfaren ledare har du förmågan att driva förändring och skapa struktur i en internationell och komplex organisation. Din kommunikativa och inspirerande stil gör att du kan skapa engagemang och ansvarstagande hos dina medarbetare. Du har även en stark förmåga att identifiera och utveckla individuell potential.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Genexis Group med SJR Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Seniorkonsult Hendrik Dahlgren på mobilnr. 070-471 59 03 eller Researchkonsult Emelie Jorland på 072-066 02 98. Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/integritetspolicy/
SJR Executive Search logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
21 okt. 2023 (17 dagar kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
Hendrik Dahlgren
Telefon

Om arbetsgivaren

SJR Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

SJR Executive Search är en del av koncernen Ogunsen AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Bank, Finans & Försäkring
Företagslogga
Stockholms stad
Juridik
Företagslogga
Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga

Liknande Jobb