Hoppa till innehåll

AB Svensk Exportkredit söker affärsjurist

Arbetsbeskrivning

I rollen som affärsjurist kommer du att arbeta kundnära med SEK:s affärer innefattande både upp- och utlåning. De finansieringsprodukter SEK erbjuder är allt från stora exportfinansieringar och projektfinansieringar till omställningskrediter, rörelsefinansieringar och leverantörs- och slutkundsfinansieringar samt garantier. SEK lånar upp pengar på den internationella marknaden genom att ge ut obligationer och målet är att erbjuda investerare lösningar, i flera valutor och i olika strukturer. För både upp- och utlåning arbetar vi i team med kollegor från andra funktioner och som affärsjurist stödjer du självständigt förhandlingarna och har ett stort ansvar gällande att dokumentera affärsuppläggen och villkoren. SEK gör affärer på hållbara grunder och stort fokus läggs på antikorruption, hållbarhet och mänskliga rättigheter.

Du rapporterar till Chefen för Affärsjuridik och tillsammans med våra andra jurister arbetar du på vårt huvudkontor i moderna lokaler på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad svensk juristexamen har upp till fem års arbetslivserfarenhet som finansjurist. Du har troligen arbetat på bank, affärsjuridisk advokatbyrå, finansiell myndighet eller med finansiering på bolag och om du har arbetat med upplåning är det meriterande. Du har vana av att sätta juridiken i sitt affärsmässiga sammanhang och du kan förhandla med både interna och externa parter. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav.

För att du ska trivas i rollen behöver du vara en sann lagspelare med en positiv, pragmatisk och nyfiken inställning. Du har en inre grundtrygghet som stödjer dig i att agera prestigelöst och modigt kunna ta ställning i juridiska frågeställningar. Som affärsjurist behöver du också vara tydlig och pedagogisk för att kunna förmedla ditt budskap samt att ha integritet.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig en spännande och viktig tjänst på ett bolag med en ledande roll i utvecklingen av export- och hållbar finansiering. Vi är en välkomnande och stabil organisation som har en positiv och betydelsefull samhällsfunktion genom att vi främjar svensk exportnäring. Du arbetar i en stimulerande miljö med korta beslutsvägar tillsammans med trevliga, kompetenta och drivna kollegor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och ett brev där du kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten. Ansökan sker via www.jurek.se, urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar SEK med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076 00 26 921 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

Om verksamheten

I 60 år har lån från SEK gjort det möjligt för generationer av svenska företag att växa. Med ökad export skapar vi tillväxt i Sverige och bidrar till nytänkande lösningar för en hållbar utveckling i världen.

Med affärsmannaskap, starkt kundfokus och en vilja att nå resultat, blir du en viktig lagspelare i Team SEK. Det finns en närhet och enkelhet här som underlättar samarbete och gör beslutsvägar korta. Vi tar vara på engagemang och gör det möjligt för alla att ta ansvar och vara med och påverka. I vårt ekosystem av förstklassig kompetens kan du verkligen växa. Var med och forma vår historia, som går över gränser och generationer. Ytterligare information om oss hittar du på www.sek.se/karriar/
SEK logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
16 dec. 2023 (13 dagar kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
Caroline Lönnbark
Email
Telefon

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!

Fler jobb från samma arbetsgivare