Hoppa till innehåll
SEK Svensk Elstandard logotyp

Elkraftsingenjör till SEK Svensk Elstandard

Ansök nu
SEK Svensk Elstandard i Stockholm söker Elkraftsingenjör med fokus på elkraft och elanläggningar främst inom högspänningsområdet.

SEK Svensk Elstandard i Kista, Stockholm ska nu utöka sitt ingenjörsteam med en elkraftsingenjör. Har du arbetat i liknande roll tidigare och har akademisk utbildning inom energi- eller det elektrotekniska området kan detta vara en tjänst för dig. I rollen som elkraftsingenjör får du en spännande bredd i arbetsuppgifterna, läs mer nedan och sök redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Som elkraftsingenjör hos denna trygga arbetsgivare erbjuds du fina förmåner som; flexibla arbetstider, chans till remote-arbete och 6 veckors semester.

Som elkraftsingenjör får du en spännande bredd i dina arbetsuppgifter som omfattar administrativ och teknisk hjälp inom verksamhetens standardiseringsområden samt rollen som samordnare och projektledare för tekniska standardiseringsgrupper.

Det tekniska arbetet på SEK handlar nu mycket om energiomställningen och elektrifieringen, ett arbete som du kommer att vara involverad i och påverka inom ramarna för SEKs uppdrag som standardiseringsorganisation. Detta arbete syftar till att i förlängningen nå de klimatmål som är satta för Sverige.

Dina arbetsuppgifter

Dina ansvarsområden som elkraftsingenjör:
  • Administrativ och teknisk hjälp inom standardiseringsområden för elkraft och elanläggningar, särskilt högspänningsområdet och elkablar.
  • Samordning och projektledning för tekniska standardiseringsgrupper:
  • Planering, beredning, genomförande och dokumentation av projekt och möten.
  • Sammanställning av teknisk dokumentation för artiklar, guider, handböcker och standarder i publicerbar form.
  • Deltagande i europeiska och internationella standardiseringsgrupper.
  • Samarbeta med den svenska elektrotekniska industrin och delta som svensk representant i internationella och europeiska standardiseringsgrupper.
Värt att veta

Du utgår från huvudkontoret i Kista, Stockholm där du sitter tillsammans med dina 16 kollegor. Som tidigare nämnt finns möjlighet till remote-arbete och det förekommer resor, både inrikes och utrikes.

Du erbjuds i första hand en provanställning eller en projektanställning med möjlighet till tillsvidareanställning men flexibilitet för andra anställningsformer finns om rätt förutsättningar ges. Fast lön utgår under anställningstiden med start enligt överenskommelse. Arbetet sker i huvudsak på kontorstid, men det kommer förekomma resor inom Sverige för både mässor och uppsökande verksamhet. Anställningen utformas med mentorskapsassistans anpassade utifrån den rekryterades tidigare erfarenheter och tekniska kunskaper.

Våra förväntningar

För att vara aktuell för rollen ser vi att du har:
  • Någon form av akademisk utbildning inom energi- eller elektroteknik, gärna kompletterad med erfarenhet från arbetslivet, särskilt inom elkraftsområdet.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Det är även av stor betydelse att du besitter en utmärkt skriftlig förmåga.
  • Erfarenhet av datorarbete för kommunikation och dokumentation, där Officepaketet är det främsta arbetsverktyget.
  • Det är meriterande om du har kunskaper i franska och/eller tyska samt erfarenhet från internationellt arbete.
Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor och innefattar väldigt mycket kommunikation ser vi att du utöver ovanstående är social, positiv, prestigelös, driftig, diplomatisk samt lyhörd med utmärkt kommunikativ- och samarbetsförmåga.

Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG Tech - specialister på datadriven och fördomsfri teknik- och ingenjörsrekrytering, samt bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Mer info
Kontaktperson
Linnea Wäringe
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 okt. 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare