Hoppa till innehåll
Securitas logotyp

Väktare till Securitas Stockholm Sommarjobb 2024

Publiceringsdatum
04 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är det den samhällsviktiga verksamheten, gemenskapen du får med kollegorna eller bara tryggheten i att vi är största arbetsgivaren i branschen. Trivs du att arbeta ensam eller i grupp. Vill du arbete dag eller natt. Vill du arbeta i ett högt tempo eller i en lugn miljö. Securitas har arbetet för dig!

Nu söker vi dig som vill bli vår nya medarbetare för timanställning inför sommaren 2024 med möjlighet till arbete året runt och goda möjligheter till en framtida heltidstjänst.

Om du inte redan är utbildad väktare bekostar Securitas din utbildning inför anställning.

Securitas tilldelar dig ett schema över sommaren så du i god tid kan planera din sommarledighet. Vi ställer samtidigt höga krav på tillgänglighet under högsommaren. Om du arbetar heltid i 12 timmars skift så blir vanligtvis halva månaden ledigt.
 • Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder - främst vid industrier, på kontor och i verkstäder - genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter tillsynsronder, larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Arbetet är självständigt och upplevs ofta som fritt, men med ett stort ansvar. Arbetstiderna är huvudsakligen natt.
 • Som stationär väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute vid någon av våra kunder genom att vara uppmärksam och se till att allt är i sin ordning på kundens objekt. Ofta arbetar du vid entrén till ett större företag och kontrollerar de som passerar in och ut, men du kan även utföra rondering och kameraövervakning. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund. Man arbetar självständigt och under eget ansvar. Arbetstiderna kan vara både dag och natt.
 • Som receptionist är du placerad på något av våra kundföretag. Din främsta uppgift är att leverera trygghet ute vid någon av våra kunders receptioner. Du är/blir utbildad väktare men arbetar huvudsakligen som receptionist och är kundens ansikte utåt. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund, men innebär ofta det första mottagandet av kundens besökare, anställda och entreprenörer. Det är även vanligt att t ex dirigera samtal i företagets växel. Du är väldigt serviceinriktad och tycker om att bemöta människor. Arbetstiderna är huvudsakligen kontorstider.
 • Som handelsväktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute vid butiker - främst genom stationär bevakning i butiker, larmryck, butikskontroll samt ingripa vid brott. Arbetstiderna är huvudsakligen butikstider.
 • Som Hamnväktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute Stockholms hamnar och sjöfart - främst genom säkerhetskontroll, passkontroll, kroppsvisitering och röntgen. Arbetstiderna är väldigt varierande och anpassat efter sjöfarten.
 • Som flygplatskontrollant arbetar du med service/säkerhetsarbete inom flygplatsområdet och har ständig kontakt med människor som är på resande fot i en internationell miljö. Ditt jobb är att kontrollera och dubbelkontrollera alla tänkbara hot, och att skapa en säker, trygg och trevlig upplevelse för resande och besökare.
Kvalifikationer

Krav
 • Godkända betyg i svenska och engelska från första året i gymnasiet
Meriterande om du
 • har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare
 • B-körkort
Som person tror vi att du är serviceinriktad, lugn och organiserad och kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga, snabbt förstår problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Att ta ansvar kommer naturligt för dig - du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Ytterligare information

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Rekryteringen påbörjas under december men skicka din ansökan redan idag!

Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till kontaktperson: michael.berglund@securitas.se.
 • Tjänsten är timanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6mån provanställning
 • Vi arbetar med urvalstester
 • Vi kommunicerar i första hand via mail
 • Sista ansökningsdag är 31 mars
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se
Securitas logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 mars 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.

Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.