Hoppa till innehåll

Väktare till Securitas Stockholm hamn

Söker du en sjönära arbetsplats där ditt huvudsakliga möte kommer vara glada semesterfirande turister? Samtidigt bidra till den samhällsviktiga verksamheten där vårt huvudfokus är att förebygga och förhindra terroristbrott i Stockholms hamnanläggningar och på fartyg inom Sveriges territorialvatten. Securitas, som största arbetsgivaren i branschen, förstärker nu sitt hamnteam med nya medarbetare inför säsongen 2024.

Vi på Securitas söker dig som vill bli vår nya medarbetare för timanställning men också ha möjlighet till arbete året runt och goda möjligheter till en framtida heltidstjänst.

Arbetstiderna är varierande och beroende på sjöfarten, men huvudsakligen förlagda mellan dag och kväll där du har varierande starttid och passlängd.

Om du inte redan är utbildad väktare bekostar Securitas din utbildning inför anställning. Det finns även möjlighet, om utvald, att vidareutvecklas till sjöfart- och hamnskyddskontrollant hos Securitas.

Vi ställer höga krav på tillgänglighet under högsommaren, men om du arbetar heltid i 12-timmars skift så blir vanligtvis halva månaden ledig. Vår hamnsäsong pågår mellan april - oktober.

Som väktare till Stockholms hamnar arbetar du med service/säkerhetsarbete inom hamnskyddsområdet. Du kommer utföra kontroller på passagerare, gods, bagage och fordon i hamnmiljöer. Du har en viktig roll då kontrollerna syftar till att förebygga och förhindra terroristbrott i våra hamnanläggningar och på fartyg inom Sveriges territorialvatten.

Du kommer till exempel att:
  • Utföra säkerhetskontrollen genom passkontroll, kroppsvisitering och röntgen.
  • Säkerställa att inga obehöriga äger tillträde till hamnområdet.
Tjänsten passar dig som drivs av att arbeta i en samhällsviktig roll där du får chans att träffa många olika människor. Vi som kommer bli dina närmaste kollegor har idag en stark sammanhållning där och om du vill bli en del av ett arbetslag som präglas av en stark gemenskap, då är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Kvalifikationer

Du har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska och har fyllt 18 år. Det är meriterande om du sedan tidigare har körkort och har språkkunskaper utöver svenska och engelska. Har du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och har exempelvis en röntgenutbildning sedan tidigare är även det meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer vi lägga vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Som person är du serviceinriktad, lugn och organiserad för att kunna hantera ett periodvis högt arbetstempo. Då du kommer att använda dig av olika verktyg i din roll ser vi att du som söker är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Då du kommer att arbeta i grupp, tror vi att du som söker har lätt att samarbeta med andra. Att ta ansvar kommer naturligt för dig - du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Krav
  • Gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska
Meriterande om du
  • Yrkeserfarenhet från säkerhetsbranschen
  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).

Ytterligare information

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Rekryteringen påbörjas under december men sök redan idag!

Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till kontaktperson: michael.berglund@securitas.se.
  • Tjänsten är timanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6mån provanställning
  • Vi arbetar med urvalstester
  • Vi kommunicerar i första hand via mail
  • Sista ansökningsdag är 2023-12-31
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du har godkända betyg från gymnasiet i svenska och engelska samt blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se
Securitas logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
20 jan. 2024 (50 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.

Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Stockholms stad
Säkerhet & Skydd
Företagslogga
Stockholms stad
Säkerhet & Skydd
Företagslogga
Stockholms stad
Säkerhet & Skydd
Företagslogga