Hoppa till innehåll
Securitas logotyp

Serviceledare Teknik - Rikskund

Publiceringsdatum
20 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Har du tidigare erfarenhet inom teknisk service och är redo att ta ditt nästa kliv i karriären?

Eller du kanske alltid har varit lite nyfiken på hur det skulle vara att jobba som Serviceledare Teknik. Hos oss blir du en del av en verksamhet där vi alla är olika, men där vi delar samma engagemang: att skapa trygghet i samhället.

Din roll

Som serviceledare kommer du att ansvara för teknisk service hos Securitas kunder i ett team hos Rikskund som täcker hela Sverige. Avdelningen Rikskund jobbar med Securitas rikstäckande kunder gällande säkerhetsteknik, våra projektledare hanterar respektive kund i installationsstadiet och efter färdigställd anläggning övergår denna till vår serviceavdelning för hantering av service, eftermarknad och utveckling av kunden. Som serviceledare på Rikskund arbetar du därför tätt ihop med våra kompetenta projektledare och har följaktligen en tät dialog med dem. Gränsen mellan service och projekt kan ibland vara hårfin, du bör därför även vara bekväm med hantering av mindre projekt. Du kommer bilda ett mindre serviceteam tillsammans med våra andra serviceledare på avdelningen.

Service och underhåll sköts av serviceledare tillsammans med våra underleverantörer, vilket innebär ett tätt samarbete med dessa.

I arbetet har vi självklart hjälp av våra tekniska stödsystem samt dygnet-runt-öppna Serviceanmälan.

Du kommer till exempel att:
 • Ha gemensamt kundansvar tillsammans med projektledare och Key account manager
 • Bistå vid framtagande av budgetofferter och anbud
 • Kravställa, upphandla och följa upp underentreprenörer för service och andra tjänster
 • Skriva riktlinjer och instruktioner samt sköta fakturahantering
 • Vara säljstöd
 • Genomföra kundbesök och vara del i kundpresentationen
 • Nätverka med Serviceledare och Servicesamordnare från andra regioner
Kvalifikationer

Du har en naturlig vilja att prestera på topp och du kan visa att du lyckats bra i dina tidigare arbeten. Ditt ansvar blir att genomföra ett strukturerat arbete med god planering och ledning av de servicetjänster Securitas erbjuder. I ditt ansvar ligger även att säkerställa utförande och att kvaliteten i leveransen ligger i linje med kundavtal, eller överträffar kundens förväntningar.

Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet från liknande roll ex. servicetekniker/-ledare eller projektledare. Har du erfarenhet från fältet som servicetekniker och erfarenhet av applikationen Winserv och en bred och god kännedom av säkerhetsprodukter så är detta meriterande.

Arbetet är i många avseenden krävande och kan innebära en del resande då våra kunder finns i hela Sverige. Vi lägger stor vikt vid att du är kundfokuserad, strukturerad, ekonomiskt sinnad, serviceinriktad samt noggrann vid utförandet av ditt arbete. Som person är du ärlig, hjälpsam och vaksam.

Krav
 • Erfarenhet från liknande roll ex. servicetekniker, serviceledare eller projektledare
 • Erfarenhet av arbete inom säkerhetsteknik
 • B-körkort
Meriterande
 • Genomförda utbildningar hos SSF eller motsvarande
 • Erfarenhet från fältet som servicetekniker
 • Erfarenhet av applikationen Winserv
 • God kännedom om säkerhetsprodukter
Ytterligare information

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten - skicka din ansökan redan idag!

Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till Avdelningschef: johan.grimstig@securitas.se.
 • Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 mån provanställning.
 • Placeringsort enligt överenskommelse
 • Vi arbetar med urvalstester
 • Vi kommunicerar i första hand via mail
 • Sista ansökningsdag är 2023-12-04
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du har godkända betyg från gymnasiet i svenska och engelska samt blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas). För de flesta roller krävs även B-körkort.

Vi har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Unionen samt Ledarna.

Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se
Securitas logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 jan. 2024 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.

Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga