Hoppa till innehåll
Securitas logotyp

Informationssäkerhetsansvarig/specialist

Ansök nu

Som Informationssäkerhetsansvarig kommer du att ingå i bolagets stabsavdelning. I ditt arbete ingår ett nära samarbete med säkerhetsavdelningen, legal och bolagets DPO. I denna roll ingår även kontakter med koncernens egna IT-bolag som finns på olika platser i Europa.

Du är Securitas Sveriges kontaktpunkt mot koncernens IT-organisation samt mot våra IT-tjänsteleverantörer som upphandlas direkt av Securitas Sverige. Du är även kontaktpunkt gällande informationssäkerhetsfrågor gentemot Securitas Sveriges kunder. I den rollen stöttar du Securitas Sveriges systemägare/förvaltare i informationssäkerhetsfrågor. I din roll utvecklar du informationssäkerhetsarbetet inom Securitas vilket också innebär dokumentation, styrning, samordning och uppföljning. Vi tror du har god erfarenhet av att ha ansvarat för och drivit till exempel arbeten med ISO 27001 eller motsvarande.

Du kommer till ett varmt gäng som vill jobba tillsammans mot ett gemensamt mål - att sätta processer för Securitas arbete inom dataskydd och informationssäkerhet. Du kommer att ingå i ett litet team där det är viktigt för oss att man får vara sig själv, att man har kul på jobbet och att man stöttar varandra i sitt arbete. Du kommer att driva mycket själv, men även jobba i multifunktionella team.


Kvalifikationer

Krav

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta som informationssäkerhetsspecialist eller ansvarig.
 • Du har god erfarenhet av att ha ansvarat för och drivit arbeten med ISO 27001 eller motsvarande.
 • God kunskap i IT, system och digitalisering.
 • Förståelse om hur IT-säkerhet fungerar och hur det förhåller sig till informationssäkerhet.
 • Vana av att ta fram processer inom informationssäkerhet och att driva dessa i en verksamhet.

Meriterande

 • Du har erfarenhet av att ha arbetat som konsult där du har arbetat med den här typen av frågor i flera olika verksamheter, alternativt har du tidigare arbetat inhouse med informationssäkerhet.
 • Erfarenhet av att arbetat med informationssäkerhet kopplat till molntjänster.
 • Vana av att arbeta i multifunktionella team tillsammans med andra professioner.

Personliga egenskaper

 • Prestigelös
 • Lösningsorienterad
 • Mål & resultatorienterad
 • Initiativtagande

Ytterligare information

Vad får dig att trivas hos Securitas

Trivsel är viktigt för Securitas och du kommer mötas av en positiv atmosfär där man hjälper och stöttar varandra. Securitas värdegrund Ärlighet, Vaksamhet och Hjälpsamhet är ledorden i företaget och genomsyrar arbetet i alla led. Kontoret på Lindhagensplan är modernt och trivsamt och man anlitar en personlig tränare för gruppträning varje lunch i deras egna gym.

Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom bolaget och även internationellt på Securitas.

Om tjänsten och ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg (klicka på knappen nedan). Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: ranja.bunni@securitas.se

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Vi rekryterar löpande och sista ansökningsdag är 21/6.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och de fackliga organisationerna Unionen och Ledarna samt individuella avtal.

 

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 aug. 2023 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.


Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.


Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare