Hoppa till innehåll

Handläggare/utredare personalsäkerhet - Vikariat heltid

Varje dag och över hela världen får våra vardagshjältar människor att känna sig trygga. Säkerhetsavdelningen söker en vikarie som ska arbeta med utredningar, bakgrundskontroller och säkerhetsadministration inom området personalsäkerhet.

Organisation:

Säkerhetsavdelningen arbetar för att skydda företagets intressen och anställda från oönskade effekter av brottslig aktivitet eller avvikelser i författningsefterlevnad. Detta görs i huvudsak genom utredning och kontrollverksamhet. I säkerhetsavdelningens arbete inryms även kontinuerliga analyser och omvärldsbevakning. Avdelningen har totalt åtta anställda.

Du ingår som en del av Säkerhetsavdelningens interna stödfunktioner där du stödjer avdelningens övriga funktioner med bakgrundskontroller inför rekrytering, tjänstetillsättningar och säkerhetsprövningar. Du kommer samverka, supportera och utbilda stab samt regionala rekryterare gällande bakgrundskontroller. Utöver detta medverkar du och genomför olika utredningar som skadeutredning, personutredning, brottsutredning, behovsutredningar osv.

Arbetsuppgifter:
 • Handläggning, granskning och preliminära beslut av genomförda säkerhetsprövningar.
 • Genomföra egna säkerhetsprövningar (grundutredning, säkerhetsprövningssamtal osv).
 • Dialog och utbildning av Securitas befintliga och nya säkerhetsprövare.
 • Vara behjälplig med avdelningens administrativa säkerhetsarbete.
 • Genomföra kvalitativa bakgrundskontroller genom tillgång till öppna källor.
 • Genomföra utredningar som dokumenteras och rapporteras på ett strukturerat sätt som underlag till beslutsfattare för adekvata beslut.
 • Arbetsresor kan förekomma.
Kvalifikationer

Kompetens och färdigheter:
 • Anställd i Securitas Sverige AB med några års välmeriterad tjänstgöring.
 • Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass vilket betyder att du måste vara svensk medborgare samt genomgå och bli godkänd i säkerhetsprövning samt registerkontroll.
 • Körkort för personbil är ett krav.
 • Relevant utbildning inom ex. kriminologi, säkerhet, juridik eller liknande, alternativt dokumenterad praktisk erfarenhet som kan motsvara det.
 • Mycket strukturerad person med goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift, främst på svenska men även goda kunskaper i engelska. I arbetet ingår att skriva interna rapporter eller föra skriftlig dialog på ett korrekt, pedagogiskt och strukturerat sätt.
 • Relevanta kunskaper i säkerhetsskydd samt gällande normer och författningar för bevakningsbranschen, eller annan adekvat utbildning/erfarenhet som medför att kunskapen enkelt kan förvärvas.
 • Noggrann, nyfiken, analytisk med ett systematiskt arbetssätt samt god arbetskapacitet och förmåga att kunna fatta beslut.
 • Ha pedagogisk läggning och gärna erfarenhet av arbete med pedagogiska inslag.
 • Stor datorvana samt goda kunskaper i office-programmen, fallenhet för datoriserade system och strukturer. Kunskaper och vana i användandet av sociala medier.
Det är meriterande om du har akademiska kunskaper inom personalsäkerhet, kriminologi och arbetsrätt samt ha arbetat med dessa arbetsuppgifter tidigare. Vi lägger dock stor vikt i de personliga egenskaperna och bedömd förmåga att snabbt ta till sig kunskap.

Allmänt om den vi söker:

För att trivas i rollen är du en strukturerad och kommunikativ person som har lätt för att samarbeta med andra människor. Du är självgående med mycket driv och tycker om att arbeta målinriktat. Du ska vara nyfiken och själv kunna söka efter information och kunskap. Du har även lätt att förstå och förutse förlopp och konsekvenser av olika händelser och ageranden. Då arbetet ofta innebär att du håller på med flera uppgifter samtidigt är det viktigt att du kan fokusera och prioritera.

Du ska ha en hög integritet och acceptera tjänstens högt ställda krav på sekretess, säkerhetsmedvetenhet samt lojalitet.

Ytterligare information

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Sista ansökningsdag: 30 november 2023

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till Säkerhetschefen: rolf.joutsijarvi@securitas.se

Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde under våren 2024. Vikariatet är tänkt att pågå under 2024.

Arbetet kommer att ske på plats i huvudsak, stationeringsort Stockholm.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Unionen och Ledarna.
Securitas logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 dec. 2023 (32 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.

Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Säkerhet & Skydd
Företagslogga

Liknande Jobb

Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Stockholms stad
Säkerhet & Skydd
Företagslogga
Stockholms stad
Säkerhet & Skydd
Företagslogga