Hoppa till innehåll
Securitas Sverige logotyp

Redovisningschef till Securitas Sverige AB

Ansök nu
Är du en driven redovisningschef som trivs med personalledning?
Är du en högpresterande person med hjärta i det du gör?
Söker du en ansvarsfull roll på ett bolag som gör skillnad i samhället?
Då kan du vara den redovisningschef vi söker till Securitas Sverige AB!

CFO Carl Svensson: "Securitas är mitt i en spännande utvecklingsresa, där vi både förbättrar och moderniserar våra interna processer, och satsar strategiskt för att fortsätta att leverera den bästa säkerhetslösningen till våra kunder. Redovisningschefen har en nyckelroll i att driva förändring inom finansavdelningen och för rätt person är det här en fantastisk möjlighet att utvecklas i sin fortsatta karriär."

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren

Trivsel är viktigt för Securitas och du kommer mötas av en positiv atmosfär där man hjälper och stöttar varandra. Securitas värdegrund Ärlighet, Vaksamhet och Hjälpsamhet är ledorden i företaget och genomsyrar arbetet i alla led. Kontoret på Lindhagensplan är modernt och trivsamt och man anlitar en personlig tränare för gruppträning varje lunch i deras egna gym.
Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom bolaget och även internationellt på Securitas.

Beskrivning av tjänsten

Securitas Sverige AB söker en redovisningschef för att leda och utveckla redovisningen i en spännande förändringsresa
Som redovisningschef har du ett stort ansvar för kvalitetssäkring av bolagets redovisning. Tjänsten är operativ med inslag av mer strategiskt arbete. Förutom de mer traditionella ansvarsområden som denna typ av tjänst innehåller finns det för rätt person stora möjligheter att på olika sätt vara delaktig i bolagets fortsatta utveckling
Du har personalansvar för nio medarbetare och tillsammans ansvarar ni för redovisningen för Securitas Sverige AB. Gruppen som du kommer leda har gedigen erfarenhet av redovisning och flera har arbetat länge inom Securitas. Du rapporterar till CFO.

Exempel på ansvarsområden:
  • Leda, fördela och utveckla redovisningsavdelningen
  • Månads, kvartals- och årsbokslut
  • Ansvar för balansräkningen och dess avstämningar
  • Ansvara för att bolagets årsredovisning och deklarationer
  • Vara uppdaterad på aktuella redovisningsfrågor och säkerställa efterlevnad av interna policys
  • Internrapportering
  • Kassaflödesanalys
  • Optimera, modernisera och automatisera företagets redovisningsfrågor och processer för att öka intern kontroll och organisatorisk effektivitet
  • Ha kontakt med interna såväl som externa intressenter, som exempelvis revisorer
  • Ad hoc-uppgifter och projekt
Vem är du?

Du har högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande.
Du har arbetat med kvalificerad redovisning i flera år, du är van vid stora bolag och har erfarenhet från transaktionsintensiv verksamhet.
Du har erfarenhet av att rapportera enligt K3 och du har förståelse för IFRS.
Eftersom tjänsten innebär personalledning är det viktigt att du ha dokumenterad erfarenhet av att leda, motivera och engagera din personal.

Du är en van användare av olika ekonomisystem och har du dessutom erfarenhet av systembyte är det meriterande.
Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.
Att du är en van användare av Office-paketet ser vi som en självklarhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper
För att lyckas och trivas i rollen är du tydlig, driven och du gillar att få ansvar. Eftersom rollen innehåller flera olika kontaktytor är du kommunikativ, lyhörd och du har en god samarbetsförmåga.
Vi ser även att du är ödmjuk och trivs i en platt organisation.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Securitas Sverige AB med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, telefon 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (Securitas gör den ansökan).
Mer info
Kontaktperson
Anders Zetterlund
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare