Hoppa till innehåll

SEB Tech Programme: Data Engineer

Som Data Engineer hos SEB arbetar du med moderna tekniker för att upptäcka och stoppa penningtvätt!

Som Data Engineer inom KYC & AML Center hos SEB i Stockholm är du en nyckelspelare i SEB:s bedrägeri- och brottsförebyggande arbete. Detta är ett högprioriterat område inom SEB och ditt arbete bidrar till både bankens utveckling och samhället i stort.

Parallellt med rollen som Data Engineer deltar du även i vårt talangprogram SEB Tech Programme, som ger dig en bred inblick i en stor och komplex, internationell organisation via fördjupat lärande och nätverkande. Med andra ord får du en unik möjlighet att utvecklas inom IT i en modern organisation med hög förändringstakt!

Din framtida roll och ditt team

Hos oss på avdelningen KYC & AML Center tillhör du Data Analytics-teamet som ansvarar för att bygga spännande dataprodukter i många former, exempelvis dashboard, maskininlärningsmodeller och data pipelines.

Som Data Engineer kommer du utveckla våra nya lösningar i Google Cloud Platform med kringliggande tekniker samt arbeta med datamodellering och dataanalys. Du bidrar samtidigt till arbetet med att bekämpa finansiell brottslighet genom att göra relevant data tillgänglig och användbar för våra kollegor. Du blir en del av ett teknikintresserat team med högt i tak. Just nu ligger fokus på modernisering och vi vill gärna ha din hjälp! Du kommer att ta egna initiativ och utforska nya vägar framåt.

Din framtida chef, Can Kuruca beskriver arbetet på KYC & AML Center så här:

"Välkommen till ett team som arbetar i en öppen och prestigelös miljö! Hos oss finns det många utvecklingsmöjligheter och framöver kommer vi fokusera på Advanced Analytics, AI, automatisering, processmining och IT-säkerhet - du kommer ges stora möjligheter att påverka vår väg framåt."

Dina kvalifikationer

Har du passion för IT och är nyfiken på SEB? SEB Tech Programme ger dig en rivstart i din utveckling och karriär! Du vill utmana det traditionella och brinner för att hitta nya, kreativa lösningar. Du trivs i en roll med stort ansvar, har en god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av dina egna kunskaper och erfarenheter.

Vi söker dig som:
  • Har en akademisk examen IT eller teknik alternativt 2-årig YH-examen inom relevant område
  • Tar examen innan programmets start eller har tagit examen inom de senaste tre åren
  • Är flytande i svenska och engelska, i tal och skrift
  • Det är meriterande med kunskaper inom databaser, SQL och Python eller andra programmeringsspråk
Vårt erbjudande till dig

I över ett decennium har vi genom SEB Tech Programme erbjudit talanger som är i början av sin IT-karriär att utvecklas till vassa IT-specialister. Idag är SEB en av Sveriges största arbetsgivare inom IT, vilket ger dig goda och spännande möjligheter att förverkliga dina ambitioner.

SEB erbjuder dig:
  • Ett sex månader långt talangprogram inom IT, anpassat för professionell och personlig utveckling.
  • Verkliga affärsutmaningar och ett case-projekt där du kan skapa värde och skillnad för SEB:s affär och organisation.
  • Möjligheten att skapa relationer och nätverk inom banken.
  • Efter programmets slut är målet att erbjuda dig en anställning i den roll du har blivit antagen till.
Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar SEB med Ada Digital, som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via ansökningsformuläret med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email.

Vi jobbar med med löpande urval vilket innebär att vi kallar kandidater löpande till intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
SEB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
06 dec. 2023 (6 dagar kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
Matilda Sandring
Email

Om arbetsgivaren

Vi är övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för vår framtida framgång. Vi strävar efter en inkluderande och värderingsdriven kultur där medarbetare känner sig uppskattade, respekterade och engagerade oavsett vilka de är, vad de tror på eller var de kommer ifrån.

Läs också gärna mer om SEB Tech Programmes upplägg och de andra lediga positionerna till starten 2024 här: https://sebgroup.com/sv/karriar/vem-ar-du/nyexaminerade-och-studenter/tech-program

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga