Hoppa till innehåll

SEB Tech Programme: Data Engineer, Google Cloud

Vill du ha en viktig roll i vår utveckling av SEB Pension & Försäkrings nya Google Cloud-plattform för datahantering?

Som Data Engineer hos SEB i Stockholm arbetar du i ett team som just nu bygger upp en ny plattform med moderna tekniker för vårt arbete med verksamhetskritiska data. Här hamnar du i händelsernas centrum där data och analys är nyckeln till framgång!

Parallellt med rollen som Data Engineer deltar du även i vårt talangprogram SEB Tech Programme, som ger dig en bred inblick i en stor och komplex, internationell organisation via fördjupat lärande och nätverkande. Med andra ord får du en unik möjlighet att utvecklas inom IT i en modern organisation med hög förändringstakt!

Din framtida roll och ditt team

SEB Pension & Försäkring är ett av de ledande livförsäkringsbolagen i Norden med 1,8 miljoner kunder. För att säkerställa en fortsatt hög kvalité på våra tjänster har vi påbörjat ett moderniseringsarbete med fokus på automatisering, data och ny teknik. I rollen som Data Engineer arbetar du med att modernisera vår dataplattform och tillgängliggöra data för dina kollegor. Du kommer att utveckla vår nya molnbaserade informationsplattform i Google Cloud och integrera den mot befintliga system och datakällor. Vårt område är i en teknisk förändring där vår nyfikenhet och kunskap driver oss framåt.

Hos kan du förvänta dig en fartfylld vardag med många kontaktytor. Vi arbetar nära affärsverksamheten för att ta fram underlag inför olika strategiska beslut med mål att effektivisera och förbättra vår verksamhet.

Din framtida chef, Björn Håkansson, beskriver arbetet på SEB Pension och Försäkring så här:

"Du använder ny teknik för att skapa och förbättra tillvägagångssätt för hur vi arbetar med data. Utöver satsningen på Google Cloud, kommer vi även utforska AI och maskininlärning. Möjligheterna är enorma och det är dina drivkrafter och mål som avgör vad du vill utvecklas inom."

Dina kvalifikationer

Har du passion för IT och är nyfiken på SEB? SEB Tech Programme ger dig en rivstart i din utveckling och karriär! Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en miljö där nya tankesätt, idéer och initiativ står i centrum. Som person är du därför mån om att ständigt utveckla din kunskap, nyfiken på ny teknik och att arbeta tillsammans med ditt team för att driva förändring.

Vi söker dig som:
  • Har en akademisk examen IT eller teknik alternativt 2-årig YH-examen inom relevant område
  • Tar examen innan programmets start eller har tagit examen inom de senaste tre åren
  • Är flytande i engelska, i tal och skrift
  • Det är meriterande med kunskaper inom SQL, .NET eller Python
Vårt erbjudande till dig

I över ett decennium har vi genom SEB Tech Programme erbjudit talanger som är i början av sin IT-karriär att utvecklas till vassa IT-specialister. Idag är SEB en av Sveriges största arbetsgivare inom IT, vilket ger dig goda och spännande möjligheter att förverkliga dina ambitioner.

SEB erbjuder dig:
  • Ett sex månader långt talangprogram inom IT, anpassat för professionell och personlig utveckling.
  • Verkliga affärsutmaningar och ett case-projekt där du kan skapa värde och skillnad för SEB:s affär och organisation.
  • Möjligheten att skapa relationer och nätverk inom banken.
  • Efter programmets slut är målet att erbjuda dig en anställning i den roll du har blivit antagen till.
Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar SEB med Ada Digital, som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via ansökningsformuläret med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email.

Vi jobbar med med löpande urval vilket innebär att vi kallar kandidater löpande till intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
SEB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
06 dec. 2023 (2 dagar kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
Matilda Sandring
Email

Om arbetsgivaren

Vi är övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för vår framtida framgång. Vi strävar efter en inkluderande och värderingsdriven kultur där medarbetare känner sig uppskattade, respekterade och engagerade oavsett vilka de är, vad de tror på eller var de kommer ifrån.

Läs också gärna mer om SEB Tech Programmes upplägg och de andra lediga positionerna till starten 2024 här: https://sebgroup.com/sv/karriar/vem-ar-du/nyexaminerade-och-studenter/tech-program

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga